Steve Auwers en Extreme M winnen in Bonheiden

Steve Auwers en Extreme M winnen in Bonheiden

Naast de rubrieken voor jonge paarden had ook de 1* competitie vandaag zijn aftrap op de pistes van Bonheiden. De hoogste hindernissen werden op 1m35 gezet. Kinderspel voor Steve Auwers en Extreme M zo bleek, want het duo won feilloos de proef. 

Nadat Peter Boelens deze ochtend de winst in eigen land kon houden bij de jonge paarden, zorgt Steve Auwers nu ook op zijn beurt voor een Belgische overwinning en liet een internationale deelnemerslijst achter zich. In het zadel van Extreme M, een zoon van Vaillant, reed Auwers het 1.35m hoge parcours tegen de klok foutloos rond en klopte af op 63,30 seconden. Met die tijd was het duo de snelste. In de top drie kwamen nog twee Franse combinaties de koppen opsteken. Anna Maria Pokraszov liet opnieuw van haar horen en reed Frimousse de Bidou (v. Tresor) naar de tweede plaats. Landgenoot Julien Anquetin achtervolgde op drie met Casalito (v. Casall). 

Binnen de top tien reed Axel Vandoorne naar de vijfde plaats in het zadel van Ogopogo (v. Deaville de La Vie). Voor Stephanie de Corte en Memphis van de Neerheide (v. Emerald van 't Ruytershof) noteerden we de achtste plaats terwijl Marine Lenoble de top tien besloot op Mylady van 't Meulenhof (v. Marius Claudius).

Volledige uitslag

Virginie Thonon springt naar top vijf van 1.25m rubriek 

Aansluitend werden de hindernissen verlaagd naar een hoogte van 1m25. Daar zorgde Virginie Thonon voor het beste Belgische resultaat door er Parequita v.h. (v. Jamal vd Heffinck) naar de vijfde plaats te begeleiden. Karen Oris werd op Celeste van de Padenborre Z (v. Cosimo M) achtste voor Estelle van Tricht en Highlife 25 (v. Harley) op negen. Op tien stond Sarah Ver Linde met Quasibelle vd barre Hoogte Z (v. Quasimodo vd Molendreef). Gudrun Patteet pikte als laatste nog een graantje mee door twaalfde te worden op Sea Coast Kashmira Z (v. Kashmir van Schuttershof). 

Volledige uitslag