Jeroen Geerts zegeviert in SBB Jonge Paarden Kieldrecht

Jeroen Geerts zegeviert in SBB Jonge Paarden Kieldrecht

Na twee omlopen was het in de barrage uiteindelijk Jeroen Geerts die met de overwinning aan de haal ging op de zesjarige R-Pilotin-VH (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof Z), gefokt door Marc Van Hasselt. 

Negentien paarden mochten nog een laatste keer het beste van zichzelf geven in de barrage van deze SBB Jonge Paarden Competitie. Slechts drie van hen bleven over de ganse lijn foutloos. Zo loodste Jeroen Geerts de zesjarige R-Pilotin-VH (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof Z) naar de overwinning met een tijd van 40,87 seconden. Zij waren net geen drie seconden sneller dan Dario De Pauw die Red van de Achterhoek (v. Lavallino Ter Klomp) in 43,62 foutloos over de finish reed e tweede werd. Het podium werd besloten door Merel Jonckers en Ruthless van het Aegroschot (v. Arezzo VDL), die foutloos bleven in 44,67 seconden. 

Paul Scheirs reed een heel erg snelle ronde op Red Diamond SP (v. Corico Z) maar bekocht de snelheid met een springfout en zo een vierde plaats. Louis Wauters reed met Camayenne (v. Cicero Z) ook onder de winnende tijd van Geerts maar tikte eveneens een balk uit de lepels waardoor ze vijfde werden. 

Vijfjarige paarden

Bij de vijfjarigen slaagden vijftien van de ruim 90 paarden erin geen enkele fout te maken. Zo hadden onder andere Kilian Franco en Louis Wauters elk twee jonge talenten die dubbel nul bleven. 

Vierjarige paarden

Negentien van de net geen 70 vierjarige paarden hielden het hout onaangeroerd in Kieldrecht. Hier had onder andere Bjorn van Uytvanck zijn aandeel in met twee paarden. 

Volledige uitslag