Peter Boelens start CSI Bonheiden met winst in Youngster Tour

Peter Boelens start CSI Bonheiden met winst in Youngster Tour

Peter Boelens was met de vijfjarige Sandor van 't Hellewater (v. Stakkato) de beste in de rubriek voor jonge paarden. Jeremy Cassera reed ook naar de top drie met Samiro (v. Chilli Willi). 

Twintig vijfjarige paarden kwamen aan de start van de 1.10m hoge rubriek in Bonheiden. De Belgen domineerden deze openingsrubriek, met Peter Boelens helemaal bovenaan. In het zadel van Sandor van 't Hellewater (v. Stakkato), een ruin gefokt door Gert en Nancy De Maeyer - Roelants, was hij de beste. Ook Jeremy Cassera dwong een plaats in de top drie af en stuurde Samiro, een zoon van Chilli Willi uit de stallen van Georges Mewissen, naar de derde plaats. Tussen hen kwam de Franse Anna Maria Pokraszov met Valencienne M&M (v. Vigo d'Arsouilles). 

Voor Dieter Vermeiren noteerden we met de hengst Silvester v/d Wateringhoeve (v. Nixon van 't Meulenhof), uit de stallen van Dirk Govaerts, de vijfde plaats. Op zes volgde Pascale Haep in het zadel van Macumba Sitte (v. Fidelgo du Houssoit). Ugo Berrittella nam de zevende plaats voor z'n rekening op Ilana Hof Ter Bruggen Z (v. Ilias) en was de laatste combinatie die zonder fouten wist te finishen.

Volledige uitslag

Zesjarige paarden

Bij de zesjarige paarden zorgde Boelens opnieuw voor het beste resultaat en had daarvoor Ronja van 't Hellewater (v. Emerald van 't Ruytershof) gezadeld. Het duo werd vierde en was daarmee de beste Belgische combinatie. Op zes kwam Charlotte Tournay met Lagossa Sitte (v. Fidelgo du Houssoit) voor Tatiana Troiani en Daredevil Z (v. Dominator 2000 Z) die zevende werden. Nathan Budd vond met Ely des Rosiers Z (v. Emerald) de negende plaats. Axel Vandoorne werd in het zadel van Sagan Z (v. Hunter's Scendro) tiende terwijl Gudrun Patteet de laatste Belgische klassering had met Baron - Rr Z (v. Bamako de Muze) en elfde werd. 

De overwinning was voor de Belgische maar voor Ivoorkust uitkomende Rania Dindane op Pomerol van de Eekhoek (v. Pablo). Op twee stond de Zangersheide merrie Celine Z (v. Cicero Z) onder Jack Ansems (NED). 

Volledige uitslag