Lien Van Ende & Jonas Van Dijck grote winnaars in STX Gouden Laars Grote Brogel

Lien Van Ende & Jonas Van Dijck grote winnaars in STX Gouden Laars Grote Brogel

In de Breugelhoeve te Grote Brogel werd het voorbije weekend een volgende manche van de STX Gouden Laars verreden. Op zaterdag kwamen de ponyruiters aan de start, waarbij winst in de afsluitende 1.20m proef naar Jonas Van Dijck en de 9-jarige BWP schimmelruin Ronny (Goliath Van de Groenweg) ging. Bij de jeugdruiters op zondag schreef Lien Van Ende in het zadel van Curiosity (Caretinio) de overwinning van de 1.40m klasse op haar naam. 

Lien Van Ende als enige dubbel foutloos in 1.40m op zondag

Met slechts 16 deelnemers aan de start van de 1.40m proef op zondag stonden alle ruiters en amazones op scherp. Uiteindelijk mochten 5 deelnemers door naar de barrage, waar enkel Lien Van Ende de nul op haar scorebord wist te behouden. In het zadel van Curiosity mocht Van Ende zo het goud in ontvangst nemen, voor Aurelia Guisson die het podium vervolledigde. Guisson zette op de rug van No Limit Vh Legita Hof Z (Nabab De Reve) de snelste ronde met 4 strafpunten neer, en volgde met Explosion Vh Legita Hof Z (Elvis ter Putte) een halve seconde trager ook naar brons. Net naast het podium plaatste Wannes Notelé en Zeppelin vd Heffinck Z (H&M Zilverstar T) als vierde.

In de 1.30m proef ging de overwinning naar Vic De Plecker en de 7-jarige schimmelmerrie Magic van 't Hulgenrode Z (Midas vh Endhouse). De Plecker legde de 2e fase ruim anderhalve seconde sneller af dan Femke De Graaf met Petruska Vd Donkhoeve (Lavallino ter Klomp), die zo tweede werd. Het brons ging naar Joana Bosch in het zadel van de 12-jarige KWPN ruin Frando.

De 1.20m klasse verreden over de middag werd gewonnen door Natan Derycke met Kasper (Numero Uno). Op twee volgde Janne Caals en Dapper (Lupicor) eveneens anderhalve seconde boven de winnende tijd, gevolgd door Lauren D Hondt op de rug van Narcis Vhl (Elvis Ter Putte).

Jonas Van Dijck sterkhouder in hoogste pony proef op zaterdag

Van de 23 deelnemers aan de start van de 1.20m hoge proef op zaterdag, wist enkel de uiteindelijke top 10 een foutloze basisomloop neer te zetten. In de barrage gaf Jonas Van Dijck in het zadel van Ronny alle concurrentie het nakijken, en snelde het duo in een tijd van 35.38 seconden naar de eerste plaats. Robin Vermeir, vorige week nog geïnterviewd voor ons Back 2 School artikel, stuurde de schimmelmerrie Kristal Sparkle Van Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle 912) naar een knappe tweede plaats. Het brons ging naar Clémentine Lux en de 11-jarige merrie Bounty.

In de voorafgaande 1.10m proef kaapte de Nederlandse Noa Fransen het goud weg op de rug van Nesnarf Pjotr van de Groenheuvel. Mitchel Heylen stuurde de NRPS merrie Kaatje van de Beekerheide (Kantje's Ronaldo) net een halve seconde trager door de 2e fase en ontving zo zilver. De derde plaats was voor Marie Cremers en Jack (Oosterbroek Francois).

De proef over 1m hoogte werd gewonnen door Kirsten Franken met onder het zadel Ulrike de l'escaut (Kadans van de Groenheuvel). Lars Verschueren reed in de 2e fase nipt 9 honderdsten trager, en werd zo met Orchid's Manique (Kanshebber) tweede. De top drie werd afgesloten door Isee Doem met Ferome de l'etape (Flipper De l'etape).


Alle resultaten