Gauthier Mercenier kaapt met voorsprong winst weg in hoofdproef Silver League Grote Brogel

Gauthier Mercenier kaapt met voorsprong winst weg in hoofdproef Silver League Grote Brogel

Afgelopen vrijdag vonden in Grote Brogel drie Silver League wedstrijden plaats, gaande van 1.20m tot de hoofdproef van 1.40m hoogte. De winst in de afsluitende proef werd uiteindelijk op naam van Gauthier Mercenier en Hobbit Du Houmier (Jenson Van t Meulenof) geschreven. 

Op vrijdagmiddag werd de eerste proef op de agenda, een 2 fasen special over een hoogte van 1.20m, verreden. Hier ging Wim Aegten in het zadel van de 7-jarige vosruin Terminator A Z (Tsar Hero) met de overwinning aan de haal. Het zilver ging naar Jan Caers en Zidan Bleu Z (Zirocco Bleu VDL), gevolgd door Jan Vlemmix en Quinar van het Drongengoed (Kannan). Diezelfde Vlemmix veroverde met de 6-jarige KWPN merrie L (Grandorado TN) ook nog een vijfde plaats.

In de daaropvolgende 1.30m proef plaatste Kevin Vermeulen op de rug van de 7-jarige Zangersheide merrie Déesse Proosthof Z (Dieu Merci van T&L) zich op het hoogste trapje van het podium. Vermeulen legde de tweede fase net 40 honderdsten sneller af dan Michael Vreys, die zich met zijn vosmerrie Extra Z (L.b. Eagle eye) als tweede plaatste. Met slechts 7 honderdsten verschil eindigde Gilles Dunon met Dibajo O.H. Z (Dicasi O.H) als derde. 

De grote winnaar van de dag bleek uiteindelijk Gauthier Mercenier. Hij stuurde de de 9-jarige SBS ruin Hobbit Du Houmier in 40.37 seconden als snelste de barrage van de 1.40m proef rond. Jorich Spits volgde met Miss Mathilde S.V. De Reve (Nabab De Reve) op een ruime 2 seconden als tweede, voor Alexander Liefsoens en Aphrodite Van Spalbeek Z (Atomic Z). Net buiten het podium eindigde Georges Trulemans op de rug van Oran d de Bois Mésange (Kannan) als vierde. Simon Prouve en Napoli Ter Wijnen (Diamant De Semilly) sloten als laatste dubbel foutloze combinatie de top vijf af.


Alle resultaten