Jan Van Dyck schrijft 1.25m GT in Azelhof op zijn naam

Jan Van Dyck schrijft 1.25m GT in Azelhof op zijn naam

Het voorbije weekend vond in het Azelhof te Lier alweer een regionale jumping van de VOR plaats. Prijsbeest van de competitie bleek Jan Van Dyck, die in de 1.25m GT zowel het hoogste als het laagste trapje van het podium wist te veroveren. In het zadel van de 9-jarige BWP merrie Nadja A van de Nachtegaele (Action-Breaker) was hij goed voor goud.

Jan Van Dyck sprong met Nadja A van de Nachtegaele in een tijd van 32.42 seconden in de tweede fase naar een mooie gouden plaats tijdens de 1.25m GT op zaterdag. Slechts 32 honderdsten na Van Dyck finishte de Ier Killian Norris met onder het zadel de BWPer O Neill Van t Heike (Hunter's Scendix), wat hen de tweede plek opleverde. Van Dyck kaapte ook de bronzen medaille weg, op de rug van de 8-jarige Zangersheide merrie Eternity (Emerald vh Ruytershof).

Ook op vrijdag vond reeds een 1.25m proef plaats. Deze werd gewonnen door Evi Peeters en Nirvana Van het Heikanthof (Emerald N.O.P.). Peeters bleef nipt 40 honderdsten voor Brent De Smit dit met Nina Van t Ruytershof (Plot Blue) zo goed was voor zilver. Het brons ging naar Yannick De Bie in het zadel van Frivole (Quasimodo vd Molendreef).

Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag kwamen verschillende ruiters en amazones aan de start van de 1.15m klasse. Op vrijdag liet Stephanie Storms een knap staaltje rijkunst zien, waarmee ze zowel goud als zilver in de wacht sleepte. Storms mocht de ereronde vooraf gaan op de rug van In The Mood Van Het Wimpelhof (Winningmood Van De Arenberg). Zaterdag ging het goud naar Daphne Steenssens en Etna E (Bon ami), die in een tijd van 61.20 seconden alle concurrentie het nakijken gaf. De overwinning in de laatste 1.15m proef van het weekend mocht op naam van Nien Geentjens en de 7-jarige BWP merrie Penelope de Dreve (Emerald van t Ruytershof) geschreven worden.

Alle resultaten