Back 2 School met Robin Vermeir

Back 2 School met Robin Vermeir

Het combineren van topsport met school is niet altijd een evidentie. Vandaag startte de tweede volledige schoolweek van 2022. Wij polsten bij Robin Vermeir over hoe zij een evenwicht weet te brengen tussen haar schoolwerk en de vele trainingen die horen bij het hoogste internationale pony niveau waarin de jonge amazone start.

Als elfjarige pony amazone op het hoogste niveau heeft de dochter van internationale springruiter Wilm Vermeir de handen vol met haar sport. Daarnaast moet ze natuurlijk ook het nodige studiemateriaal verwerkt krijgen. Momenteel brengt Robin vier pony’s op internationale wedstrijden uit: Kristal Sparkle van het Begeveld (foto), Ottawa van het Verbrandgoed, Extrait de Tatowin de Tinmont en Upendo van het Prinsenveld DSC. Ook traint ze ondertussen een zesjarige ponyhengst waarmee ze reeds enkele malen aan de start van nationale wedstrijden verscheen, en rijdt ze al regelmatig met de paarden van haar papa. Zelf heeft de jonge Vermeir ook al één eigen paard onder het zadel. Een stevige boterham en een hoop werk, dus hoe weet deze springamazone alles te combineren?

Thuisonderwijs maakt de combinatie van school met topsport haalbaarder

Op vlak van school geldt in België dat je tot je achttien jaar leerplicht hebt, en geen schoolplicht. Hierdoor is het voor Vermeir mogelijk om via thuisonderwijs haar school te volgen. Op dit moment is de elfjarige amazone bezig haar eerste graad af te werken, waarna ze in januari plant om aan de tweede graad te starten. Vermeir gaf aan dat ze op vlak van school goed haar best probeert te doen, wat duidelijk zichtbaar is in haar studievooruitgang. Haar favoriete schoolvak is Engels, erg handig wanneer je regelmatig op internationale wedstrijden aantreedt natuurlijk! Het minst geliefde vak in het lessenrooster van Vermeir is dan weer geschiedenis.

Een kijkje in een doorgaanse schooldag van Robin Vermeir

’s Ochtends gaat Vermeir meestal even naar haar pony’s, waarna ze haar online schoollessen volgt. Hierbij heeft ze van 8u45 tot 10u45 les, gevolgd door een kwartier pauze, en dan weer les van 11u tot 12u. In de namiddag heeft de amazone steeds vrij, zodat ze voldoende tijd heeft om haar pony’s te rijden.

De pony’s van Robin gaan dagelijks in de weide of stapmolen, en worden ook zeker om de dag gereden. Vermeir slaagt er zo in om elke pony vier tot vijf maal per week te werken. Als spring amazone gaat haar voorkeur uiteraard uit naar springtrainingen.

Omwille van haar wedstrijdplanning mist Robin natuurlijk vaak enkele schooldagen. Wanneer alles op tijd aan de school wordt doorgegeven, zorgt deze er gelukkig voor dat haar online lessenrooster dan even wordt aangepast, zodat ze nog genoeg tijd heeft om alles af te krijgen tegen haar examens.

Het volgende grote concours waarnaar Vermeir aan het toewerken is, is CSIO Peelbergen. Hier kijkt ze erg naar uit om te kunnen rijden.

Sportief, creatief, en terecht ambitieus

Naast school en haar topsport, heeft Vermeir geen tijd om andere sporten of hobby’s te beoefenen. Wel is ze graag creatief bezig, en houdt ze er van om te tekenen, knutselen, …. Wanneer we haar vroegen wat ze later zou willen doen, antwoordde de jonge springamazone dat ze graag net als haar papa later een job in de paarden zou willen hebben. Als we kijken naar de resultaten die ze in haar elfjarig bestaan reeds heeft bekomen, kunnen we niet anders dan vermoeden dat dit alles behalve een onhaalbare droom is.

Nog een laatste goede raad van Robin?

Maak vooral veel plezier met je pony of paard!


f.: Claus Close-Up