Xander van Es domineert het podium in Dilbeek

Xander van Es domineert het podium in Dilbeek

Het was een drukke week voor het gezin van Es. Xander van Es kon niet enkel tijdens de Gouden Laars zijn stempel drukken maar werd ook bij de competitie van de HGVBB, georganiseerd in 't Hof van Kobus in Dilbeek, gekroond tot winnaar. 

Op zaterdag werkte van Es dubbel foutloos af in het 1.30m hoge parcours in het zadel van Noor C en was met de dochter van Bisquet Balou vd Mispelaere de snelste. Met een verschil van net geen vijf seconden bleef hij voor op zichzelf met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck), de ruin die hem op zondag winst opleverde in de Gouden Laars. Virginie Wauters bleef op de 9-jarige Dior Z (Diamant de Semilly) ook van het hout af en werd derde. Een snelle tijd leverde Lente Dierickx met Ornella van het Lambroeck (For Pleasure) de vierde plaats op. 

Over een hoogte van 1.20m was het mama Ellen de Swert die zich liet opvallen op het podium en tweede werd op Andretti S (Corland). De overwinning ging naar Marie Reygaerts en Gazelle Z (Griseldi). Wauters besloot ook hier met een derde plaats voor Dior Z. 

Pieter van Den Bossche zegeviert op zondag

De zondagse 1.25m rubriek werd gewonnen door Pieter van Den Bossche. Op de rug van de 7-jarige Mithras de Regor-dochter werkte hij als enige foutloos af. Voor Koen Verdegem was er zowel de tweede als de derde plaats met respectievelijk Kalvara (Calvaro) en Quartz de Muze (Mosito vh Hellehof) onder het zadel. 

De 1.15m rubriek kwam op naam van Fleur Goorden en de 10-jarige Babyspice (Big Star Jr K Z). Gert Bosmans stuurde Grand Fou (Omar) naar twee gevolgd door Siebe de Smet met Any-Luck Z (Arko III) op drie. 

Resultaten