Ethiek en welzijn, kampioenschaporganisatie en extra kosten op de agenda bij de FEI

Ethiek en welzijn, kampioenschaporganisatie en extra kosten op de agenda bij de FEI

De International Jumping Riders Club is opnieuw aanwezig bij het FEI Sport Forum in Lausanne (29-30 april) om kansen te maximaliseren om besluitvormers te ontmoeten en ervoor te zorgen dat de standpunten van de leden worden weerspiegeld in de veelzijdige discussies. Het Sport Forum stemt niet over nieuwe regels, maar biedt de gelegenheid om een vroeg begrip te krijgen van voorstellen voor 2025 voordat ze naar nationale federaties en belanghebbenden gaan voor consultatie, en om hoofden van FEI-afdelingen zoals springen, juridisch en veterinaire zaken te ontmoeten.

De IJRC zal vertegenwoordigd worden door haar president François Mathy Jr, directeur Eleonora Ottaviani, veterinaire adviseur Stéphane Montavon en andere leden van het team Laura Borromeo en Beatrice Ottaviani.

Terwijl de IJRC in Lausanne is, zal de werkgroep van de Longines-ranking een aparte vergadering hebben met FEI-president Ingmar de Vos, Stephan Ellenbruch, voorzitter van het springcomité, en FEI Jumping Director Todd Hinde. De IJRC is toegewijd aan het zorgen dat jonge en andere opkomende ruiters niet benadeeld worden door eventuele wijzigingen in de rankingformule en toegang hebben tot 5* uitnodigingen die ze verdienen op basis van verdienste.

Een andere vergadering met CSI-organisatoren zal een discussie omvatten over de verscheidenheid aan extra kosten die aan ruiters en eigenaren in shows worden doorberekend, met als doel het verduidelijken van wat essentieel en redelijk is, en die we steeds meer "fantasiekosten" noemen.

De IJRC zal ook een vertegenwoordiger van de International Grooms Association ontmoeten en een bestuursvergadering van de European Equestrian Federation bijwonen.

FEI's Equine Ethics and Wellbeing Commission

De meest verwachte presentatie in de openbare sessies is die van de FEI's Equine Ethics and Wellbeing Commission, die naar verwachting definitieve aanbevelingen zal doen nu de paardensport de uitdaging van de Maatschappelijke Vergunning tot Opereren blijft aangaan en de bredere publieke percepties van hoe elite sportpaarden worden verzorgd erkent.

Vanuit een praktisch oogpunt is de terughoudendheid van organisatoren in alle disciplines om FEI-kampioenschappen te organiseren urgent. Een andere sessie is gewijd aan het verkennen van waarom. Alleen Aken heeft zich kandidaat gesteld om de wereldkampioenschappen springen in 2026 te organiseren. Historisch gezien zijn senior kampioenschappen twee of drie jaar van tevoren toegewezen na een competitieve aanbesteding. Maar volgens het biedplatform van de FEI heeft geen enkele locatie een officiële kandidatuur ingediend om de senior Europese kampioenschappen springen, noch in eventing en para dressuur, volgend jaar te organiseren.

Equine Anti-Doping en Controlled Medications is het enige FEI-regelboek dat dit jaar volledig wordt herzien en is onderwerp van een andere belangrijke sessie. De rest van het forum is gewijd aan gendergelijkheid op sleutelposities en -niveaus; bescherming; en duurzaamheid, met betrekking tot klimaatverandering en milieu, met input van het Internationaal Olympisch Comité.




Bron: Persbericht