Xander Van Es regeert Gouden Laars As

Xander Van Es regeert Gouden Laars As

Afgelopen weekend werd de Gouden Laars verreden in het Limburgse As. In de 1.35/1.40m Grote Prijs sprong Vlaams-Brabantse springruiter, Xander Van Es naar de winst met zijn vertrouwde Impuls vd Heffinck.

Op zondag liet Van Es met zijn nazaat van Cooper vd Heffinck, geen ruimte voor de concurrentie. Het paar verwees in deze rubriek Kyle Cuypers met zijn eigen gefokte, Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte) naar de tweede plaats. Enkel deze twee duo's kwalificeerden zich voor de barrage. Daarbij wist enkel van Es een foutloze herkansing te rijden. 

Recent nog in de lappenmand, verzekert Anouk Devos een succesvolle rentree. Na reeds enkele klasseringen sprong de West-Vlaamse afgelopen weekend naar de derde plats met haar 17-jarige Caspar CB (Numero Uno).

Het duo werd opgevolgd door Kyle Cuypers die met Reva van 't Buxushof (I'M Special de Muze) voor bleef op Sofia Walravens en Babbelou du Bois Pinchet (Baloubet du Rouet).

Sofia Walravens scoort 1.30m winst!

Eerder sprong Sofia Walravens met Princesse HC (Anakin van 't Schuttershof) naar de winst in de 1.30m rubriek. Samen met Hans Callaert's gefokte AES-merrie bleef Walravens ruim drie seconden voor op Kim Pans en Carla (Casalito). De derde plaats kwam op naam van Eline de Brone met Venuzuela WH Z (Vagabond de la Pomme).

Xander van Es wist ook de 1.20m rubriek op naam te schrijven. Samen met D-Isci van de Kattevennen z (Darco) was hij in deze proef nipt sneller dan Emma Lievens en Giona Z (George Z). Juliette de Wilde vervolledigde de top drie met de zevenjarige Diamantina RK (Corrado Son).

Alle uitslagen