Dries Vanthienen houdt Kyle Cuypers van hoofdwinst in Leopoldsburg

Dries Vanthienen houdt Kyle Cuypers van hoofdwinst in Leopoldsburg

Bij Dagen vh Paard in Leopoldsburg verzamelde het afgelopen weekend de KR. Op zaterdagavond was het Dries Vanthienen die zich tot winnaar kroonde in de 1.20m hoofdrubriek. 

Voor de overwinning kon hij rekenen op de 6-jarige Senorita van Kattebeek (Kannan). Slechts tien honderdsten verschil zorgden ervoor dat Kyle Cuypers met de eveneens 6-jarige Pleasure van't Buxushof Z (Plot Blue), een Zangersheide ruin uit eigen fokkerij, op twee landde. De derde plaats werd ingenomen door Marc Bastiaens en de door Jes Gysemans gefokte Oleron van de Vossekant (Falco). Vanthienen zagen we ook nog eens op vijf terug met de 6-jarige Divertimento TMS Z (Diesel GP Du Bois Madame) na Schalini Deroo en Europa (Singapore) op vier. 

Over 1.15m hield Lisa Ceunen Tony Gerits van de overwinning. In het zadel van de 8-jarige Karacouche (Wunderboy vd Zuuthoeve) finishte Gerits in 27,14s terwijl hij Mademoiselle Thucar (Thunder vd Zuuthoeve) in 27,68s naar de eindmeet stuurde. De snelste tijd kwam van Ceunen in het zadel van Billy Boy W Z (Bentley vd Heffinck) die op 25,48s afklokten. 

Nipt geen tweede zege voor Ceunen op zondag

Lisa Ceunen was op Cabriz van het Ringboomhof Z (Calvados Z) dicht bij een tweede overwinning maar moest in de 1.15m hoofdrubriek de winst uit handen geven aan Kim Nullens. Op de 11-jarige Nashville van het Schaeck (Zirocco Blue) was de amazone sneller. Kaat Geurts en de 9-jarige Cigaret JVH Z-zoon Chaplin-K van't Kattenheye Z waren goed voor de derde plaats. 

Bij de Pony's ging Diaz Lanslots op kop met Double Dutch (Dutch Capitol). Febe Thomas stuurde de 7-jarige Luz Ge naar twee voor Julie Holsmans en de 8-jarige No Joke (Dusty). De top drie zat elkaar op de hielen en finishten allen binnen dezelfde seconde. 

Alle resultaten