Maart 2023 wat een maand! EHV-1 slachtoffer, Belgische Young Riders winnen Nations Cup en Rodrigo Pessoa kritisch over machtsspel met geld!

Maart 2023 wat een maand!  EHV-1 slachtoffer, Belgische Young Riders winnen Nations Cup en Rodrigo Pessoa kritisch over machtsspel met geld!

2023 was een jaar vol hoogtepunten. Vooraleer de redactie zich 5 dagen lang gaat opsluiten in de Nekkerhal van Mechelen blikken we terug op de meest markante gebeurtenissen per maand! 

Maart startte met jammerlijk nieuws. De 63-jarige Olympische amazone, Wyndham St John overleed na een valpartij tijdens de Sunshine Tour. De amazone kwam ten val en werd met de traumahelicopter vervoerd naar een bijgelegen ziekenhuis. De amazone overleed ter plaatse aan de gevolgen van een hersenbloeding. 

Op eigen bodem was er opnieuw schrik voor een EHV-1 uitbraak nadat een paard in Welkenraedt overleden was aan de gevolgen van de neurologische ziekte. In Doha brak Ludger Beerbaum zijn dijbeen, maar kon het concours afsluiten in geluk, nadat zijn GCL team de winst greep!

Maar er was ook goed nieuws! Roos Notele kroonde zich tot nationaal indoorkampioen klasse Licht! En ook de andere LRV kampioenen werden gekroond! Team Belgium gaat winnen in Nations Cup Montelibretti en Wim Vinckx en Constantino van 't Ravennest kroonden zich kampioen tijdens hengstencompetitie zevenjarigen!

De Belgische Young Riders verzekerden Nations Cup winst op eigen terrein in het Sentower Park!

De Kristische Noot!

Ondertussen uitte Rodrigo Pessoa zijn kritiek op het beleid. Volgens de Braziliaan is het niet logisch dat geld vaak voorrang krijgt op talent! Iets waar later ook Kelly Cornelis een open oproep voor zou uitspreken. 

De Hippische talkshow Jump-Off sprak met Paul Verhaert. "In het Vlaamse landschap is er geen ruimte meer voor beginnende fokkers of kleine hippische ondernemers," klonk het toen.