Roos Notelé is Nationaal Indoor Kampioen klasse Licht

De eerste Nationale Kampioen bij de paarden is gekroond! In de klasse Licht was Roos Notelé overduidelijk de beste in het zadel van Cuba Libre van 't Rebelshof.

Zeventien ruiters mochten de barrage van het 1.10m hoge parcours aanvatten. De inzet was hoog met de titel van Nationaal Kampioen op het spel, er werd dus ook stevig gereden en het gaspedaal werd ingedrukt. Roos Notelé kwam ongeveer midden de barrage aan de start en nam het nodige risico om de overwinning te kunnen verzekeren. Met Cuba Libre V 'T Rebelshof zette ze de te kloppen tijd op 29,66. Enkel de allerlaatste combinatie deed sneller: Janne Caals stuurde Questor van het Geinsteinde (v. Cavtat PKZ) in 28,81 over de finish maar op de laatste hindernis viel toch nog een balk.

Notelé was zo de onbetwistbare winnares en de nieuwe Nationale Kampioene! Met Cuba Libre V 'T Rebelshof mocht ze het lint in ontvangst nemen. Jan Van Hove vulde de ereplaats in met Quintero VT (v. Arezzo VDL). Zij finishten in 31 seconden. Met slechts negentien honderdsten meer werd Karen Crauwels derde met La Belle Fleur vh Venushof Z (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof).

Net buiten het podium maar ook nog dubbel foutloos was Killian Franco met Snapper V T Hazelarenhoekje (v. Quint vh Maarlo Z) gevolgd door Stef Bossaerts op A Lucky One Z (v. Aganix du Seigneur Z) op vijf.