Daniel Coyle en Belgische Legacy grijpen de Grand Prix-zege in Londen

Daniel Coyle en Belgische Legacy grijpen de Grand Prix-zege in Londen

De Belgische paarden hebben indruk gemaakt op Londense bodem. De overwinning kleurde Iers maar ook deels Belgisch want Daniel Coyle rekende op de door Romain Rotty gefokte Legacy om de winst van de London Grand Prix binnen te halen. Jur Vrieling finishte met de sBs merrie Griffin van de Heffinck (fokker: Van de Heffinck) op drie! 

Eerst ging Shane Breen. De Ier gaf zijn best op Cato Boy (Commissario), maar slaagde er niet in om foutloos te blijven. Als tweede in de ring was Jur Vrieling (NED) aan de beurt. Hij veranderde zichzelf in de Vliegende Hollander en stuurde Griffin van de Heffinck (Castelino van de Helle) naar een foutloze ronde, de eerste van de dag!

Scott Brash (GBR) deed mee met Hello Valentino (Diamantino) om de eer van zijn thuisland hoog te houden, maar het eerste hindernis van de combinatie viel voor het paar. Daniel Coyle (IRL) maakte zijn eerste optreden in Londen zeker gedenkwaardig. De Ier was derde op zondag in de Wereldbeker en nam nu de leiding over op Legacy (Chippendale Z). Ze verbeterden de te kloppen tijd naar een indrukwekkende snelle 34,82 seconden, meer dan twee seconden sneller dan Vrieling.

Kon Ben Maher zijn rol als favoriet van het publiek waarmaken? Aan boord van Ginger-Blue (Plot Blue) deed de thuisrijder wat hij het beste kan - snel gaan. Maar niet snel genoeg, want hij eindigde met slechts acht honderdste van een seconde meer op de klok. Tot nu toe drie foutloze rondes, halverwege. Jeanne Sadran uit Frankrijk eindigde met slechts één fout op Dexter de Kerglenn (Mylord Carthago). Adrian Schmid (SUI) verzekerde zichzelf van een stabiele en vooral foutloze ronde met Chicharito 11 (Casalito).

Als laatste was Marcus Ehning aan de beurt. Kon de Duitse ruiter de tijd van Coyle verslaan? Vertrouwend op Priam du Roset (Plot Blue) ging Ehning niet voor een snelle ronde, maar bleef foutloos en verzekerde zichzelf van een vierde plaats.

Resultaten


TOP VIJF

  1. Daniel Coyle (IRL) - Legacy (Chippendale Z)
  2. Ben Maher (GBR) - Ginger-Blue (Plot Blue)
  3. Jur Vrieling (NED) - Griffin van de Heffinck (Castelino van de Helle)
  4. Marcus Ehning (GER) - Priam du Roset (Plot Blue)
  5. Adrian Schmid (SUI) - Chicharito 11 (Casalito)