Belgische Young Riders winnen Nations Cup Sentower Park

Belgische Young Riders winnen Nations Cup Sentower Park

Vreugde alom na afloop van de 1.45m Nations Cup voor Young Riders. Rik Deraedt en zijn sterke jonge Belgische springduivels sprongen zojuist naar de gouden medaille!

Alexander Housen bleek met zijn 13-jarige dochter van Sandro Boy, Cassandra HSP de sterkhouder. Het paar wist een dubbele nulronde neer te zetten. Telkens met één springfout versterkten Jules van Hoydonck en Mathieu Bourdeaud'Hui het team. Van Hoydonck, die eerder nog het team gevoel aanprees in België, kwam aan de start met zijn eigen elfjarige Minte vd Bisschop (Plot Blue). Ook Tristan Guisson had zijn rode jas aan. Guisson diende de tweede omloop niet meer te starten.

Krismar-ruiter, Mathieu Bourdead'Hui startte in het zadel van de gekeurde hengst, Oscar The Homage (Quint vh Maarlo Z).

Op het podium volgde het Franse team met zilver en Zwitserland met brons. 

Aaron Tijskens scoort sterk in het individueel!

In de 1.45m Young Rider rubriek scoorde Aaron Tijskens ondertussen een tweede plaats. Jennifer Hochstadter en haar 12-jarige KWPN-merrie, Golden Lady (Cassini Gold) sprongen in deze rubriek naar de winst. Voor eigen publiek volgde Tijskens met de zoon van Untouched, Hurricane op de tweede plaats. Enkel deze twee combinaties hielden het foutloos in deze rubriek op tijd.

Met de snelste chrono op naam, maar één springfout volgde Beata Hermelin en Obsession Night (Corlensky G) voor Aurelia Guisson met haar eigen gefokte, No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve).