Nils De Laet en Frederik Verschueren scoren goud tijdens Z klasse in Koningshooikt

Nils De Laet en Frederik Verschueren scoren goud tijdens Z klasse in Koningshooikt

Op de terreinen van Stal Ceulemans vond voorbije zondag de indoor springen van LRV Koningshooikt plaats, die voor de verandering op veel aantrek kon rekenen. De hogere klassen zagen zoals gewoonlijk enkele van de vaste waarden aan de start verschijnen, waarbij Frederik Verschueren uit LRV Leest al naar zijn derde Z winst op rij sprong. Deze hoogste proef werd in de voormiddag dan weer op naam van Nils De Laet uit LRV Kontich geschreven. Daarnaast zag de organiserende vereniging verschillende medailles naar hun club gaan in de klasse L en M.

Klasse Zwaar

Een totaal van zeven deelnemers waagde zich in de voormiddag aan het 1.30m hoge parcours gebouwd in de indoor piste van Stal Ceulemans. Drie van hen slaagden er in de basisronde foutloos af te leggen, maar enkel Nils De Laet kon op Maya van het Leliehof deze lijn ook in de tweede fase doortrekken. Als enige combinatie met een dubbel nul resultaat haalden zij de winst binnen, voor clubgenoot Lukas Hellemans en Kadet-P die in totaal één springfout lieten noteren. Mieke Ceuterick behaalde in het zadel van Indira Jade met acht strafpunten in de tweede fase het brons.

Het koude weer zorgde voor enkele terugtrekkingen in de namiddag, waardoor slechts drie combinaties nog aan de start verschenen van de laatste klasse. Naar in tussen goede gewoonte was het daar Frederik Verschueren die samen met zijn Ona vd Withoeve het goud opstreek door als enige volledig foutloos te blijven.

Klasse Midden

In de op één na hoogste klasse ging de overwinning van de eerste omloop naar Jelle Caluwé. In het zadel van Inka van 't Gestelhof zette de ruiter uit Puurs een indrukwekkend snelle tijd neer over twee feilloze fasen. Met een verschil van bijna zeven seconden ging het zilver naar neef en clubgenoot Mario Caluwé en Eddie VD Z. Voor de organiserende vereniging ging de derde podiumplaats naar Joke Rijckaert op de rug van Olana van de Faunushoeve.

Ook in de klasse Midden waren er een hoop afmeldingen voor de tweede omloop. Uiteindelijk namen enkel Joke Rijckaert en Domien De Swert uit LRV Sint-Katelijne-Waver het tegen elkaar op. Beiden maakten geen fouten tijdens de basisomloop, maar in de barrage troefde de thuisamazone haar concurrent af door met Olana van de Faunushoeve slechts één balk uit de lepels te tikken. Eén springfout meer leverde De Swert in het zadel van Qadira van het Aegroschot de tweede plek op.

Klasse Licht

Tijdens de klasse Licht was het een volledige thuisslag voor Koningshooikt. Tess Buts sprong daar twee maal op het podium. Samen met Brooklyn Haskia behaalde ze de winst, een ruime seconde voor clubgenote Janne Coenen en Milano C. In het zadel van Jannebee sloot Buts dan ook nog de top drie af. 

In de namiddag zette het duo Tess Buts en Brooklyn Haskia hun goede vorm voort door opnieuw de overwinning te claimen als enige foutloze combinatie. Amber De Kimpe uit LRV Hingene volgde op Madonna T als tweede met een enorm scherpe tijd bij één springfout, gevolgd door Joke Rijckaert met Raya D'Amour.

Vind alle resultaten van de dag hier.