Von Eckermann leidt het Europese Wereldbekerklassement, waar blijven de Belgen?

Von Eckermann leidt het Europese Wereldbekerklassement, waar blijven de Belgen?

Met slechts drie Wereldbekerkwalificaties meer op de agenda nemen we de tussenstand van de West-Europese liga even onder de loep. Wat meteen opvalt: Er zijn geen Belgen die zich momenteel kwalificeren. Gilles Thomas staat momenteel het meest gunstig geklasseerd maar zelfs hij valt nog niet binnen de selectie voor de finale. 

Met slechts 45 combinaties verdeeld over de 13 verschillende liga's die een startplaats krijgen voor de Wereldbeker Finale is het een ware strijd voor zo'n felbegeerd ticket. Henrik von Eckermann leidt momenteel vlekkeloos het West-Europese klassement gevolgd door Julien Epaillard en Kevin Staut. Van deze liga mag de top 20 zich opmaken voor de finale die gepland staat op vier april in het Amerikaanse Omaha. Maar momenteel staan daar nog geen Belgen tussen...

Niels Bruynseels is de recentste Belgische sterkhouder in de Wereldbeker met in 2019 een vijfde plaats op de finale in Gothenburg in het zadel van Delux van T&L (v. Toulon). Een prestatie die het jaar ervoor, in 2018, ook werd neergezet door Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (v. Landzauber) op de finale in Parijs. Geen van beide is bovenaan het klassement terug te vinden. Wie we daar wel zien: Gilles Thomas op 23, Jos Verlooy op 25 en Wilm Vermeir die dankzij zijn stunt tijdens Jumping Mechelen op 26 staat. Met maar drie kwalificaties meer te gaan wordt het alle hens aan dek voor de Belgen willen ze aan de start komen van de Wereldbeker finale. 

De eerstvolgende kwalificatie (en zo ook de derde laatste) staat deze week gepland tijdens Jumping Amsterdam. Op de deelnemerslijst vinden we Pieter Devos, Thibault Philippaerts, Wilm Vermeir en Annelies Vorsselmans. Voor Wilm Vermeir een uitgelezen kans om extra punten te pakken en z'n positie in de tussenstand te verhogen want Richard Vogel en Angelica Augustsson Zanotelli, de ruiters waarmee hij zijn 26ste plaats deelt, zullen hier niet aanwezig zijn. 


Tussenstand Wereldbeker West-Europese Liga

De twintig combinaties die momenteel geselecteerd zijn voor de Wereldbeker finale in Omaha zijn: 

Henrik VON ECKERMANN (SWE)
Julien EPAILLARD (FRA)
Kevin STAUT (FRA)
Daniel DEUSSER (GER)
Gerrit NIEBERG (GER)
Harry CHARLES (GBR)
Janne Friederike MEYER-ZIMMERMANN (GER)
Marcus EHNING (GER)
Wilma HELLSTRÖM (SWE)
Richard VOGEL (GER)
Simon DELESTRE (FRA)
Victoria GULLIKSEN (NOR)
Max KÜHNER (AUT)
Denis LYNCH (IRL)
Lars KERSTEN (NED)
Andreas SCHOU (DEN)
Hans-Dieter DREHER (GER)
Pius SCHWIZER (SUI)
Jur VRIELING (NED)
Emanuele GAUDIANO (ITA)

Bekijk de volledige tussenstand hier