Quickly de Kreisker, Elvis ter Putte en Nixon Van 'T Meulenhof leveren winnaars finale Youngster Cup Barelhof

Quickly de Kreisker, Elvis ter Putte en Nixon Van 'T Meulenhof leveren winnaars finale Youngster Cup Barelhof

Afgelopen zaterdag vond bij het Barelhof in Destelbergen de Finale van hun Youngster Cup plaats. In verschillende proeven namen de vier-, vijf-, en zesjarige jonge paarden het tegen elkaar op, waarbij naast de dagprijzen ook de beste paarden per klassement werden geëerd. Grote winnares van de dag was Celine Bradt, die Quavadis de la crois renard Z (v. Quickly de Kreisker) naar dagwinst bij de zesjarigen stuurde en ook nog eens de vijfjarigen won in het zadel van de KWPN merrie Nosa (v. Elvis ter Putte). Beste van de dag bij de vierjarigen was Tim De Loose op de rug van de BWP merrie Toria Van De Vossenhoek (Nixon Van 'T Meulenhof).

Celine Bradt bovenaan bij vijf- en zesjarigen

Samen met de schimmelmerrie Quovadis de la crois renard Z zette Celine Bradt een dubbel foutloze omloop neer in een finale tijd van 29.08 seconden, en sprong zo overtuigend naar de winst in de proef voor zesjarige jonge paarden. Als tweede op het podium volgde Gaëtan Tulleneers op de rug van de BWP ruin Rolex van de Rechri (v. Le Blue Diamant van 't Ruytershof), voor Janne Vercammen en de donkerbruine merrie Andorra Z (v. Andiamo).

Ook in de proef voor vijfjarigen stal Celine Bradt de show. In het zadel van de vosmerrie Nosa klokte ze af in 29.38 seconden, een kleine halve seconde voor Mike Vogeleer en de eveneens voskleurige merrie 't IS Ik R&B Z (v. Take A Chance On Me Z). Voor Nederland sloot Carolien de Bruyn daar het podium af op de rug van de KWPN merrie Nirsinaa (v. Zirocco Blue).

Tim De Loose oppermachtig bij vierjarigen

Bij de vierjarigen was het Tim De Loose die niet te kloppen viel. Samen met de schimmelmerrie Toria Van de Vossenhoek won hij de proef in 67.06 seconden, en volgde ook met zilver in het zadel van de BWP valkruin Totonto Van de Moortelshoeve (v. Nero Van De Moortelshoeve). Het brons ging naar Wouter Dierickx en de zwarte BWP merrie Tais Toi et Soit Belle De Tamise (v. Just Wimphof).

Vind alle resultaten van de dag hier.

Klik hier voor de klassement tussenstanden.