Eline Lopes is concurrentie te snel af in klasse Zwaar

Eline Lopes is concurrentie te snel af in klasse Zwaar

De indoorwerking georganiseerd door LRV Opwijk had in de klasse Zwaar Eline Lopes op één na een barrage met slechts een handvol deelnemers. 

Klasse Zwaar

De klasse Zwaar had in Opwijk een opkomst van 15 combinaties met slechts nog eens vijf van hen die barrage mochten rijden. Ben Thiry hield Prima Vera TB (v. Lavallino ter Klomp) foutloos in een tijd van 35,39. Maar ook Eline Lopes slaagde erin om Nette van Kattebeek (v. Darco) zonder fouten door het korte parcours te loodsen. Thiry deed dat in 35,39 maar Lopes deed net iets beter en finishte in 34,40 en schreef zo de overwinning op haar naam. 

Dries Vanthienen had een springfout tegen in het zadel van Elordonne S (v. Lord Z) en was zo de snelste vierpunter. Stijn Craessaerts werd vierde met Hamira van het Roelhof (v. Cicero Z) gevolgd door Gunter Lemmens die de lijst van barragisten mocht afsluiten met Ciara L Z (v. Clarence C). 

Klasse Midden

Over 1.20m streden negen combinaties voor de winst via de barrage. Uiteindelijk was het Jeroen Van Damme die alle concurrentie achter hem hield op Qwibus van het Maxenhof (v. Hidalgo). Flo Corthauts was de dichtste achtervolger en kwam op twee met Costaro du GD Coeurcq Z (v. Cracky Z). Vijf seconden later reed Lien Lemmens Hercules de La Ferme Blanche (v. Winningmood van de Arenberg) naar een derde plaats. 

Marijke Thiry werd vierde op Ona van het Roelhoef (v. Dieu-Merci van T&L) voor Stefaan Craessaerts en Jamina Uno (v. Numero Uno). 

Klasse Licht 

Lopes was opnieuw van de partij in de klasse Licht en had daarbij Senorita van Kattebeek (v. Kannan) onder het zadel. Over 1.10m moest de amazone twee andere combinaties voor haar dulden en werd ze derde. Ook Craessaerts had een drukke dag en reed met Qiana van het Dorpelhof (v. Vigo d'Arsouilles) naar een tweede plaats. De overwinning kwam op naam van Luca Moens en Empike Kelanjo D Z (v. Elvis ter Putte). 

Klasse Beginnelingen

Over een meter won Lobke Fille in het zadel van Quadee vh Meerdaalwoud (v. Elvis ter Putte). Aagje Verboven werd tweede op Hilton vd Kwekenhoeve (v. Nonstop) terwijl Klaar Elsen derde was met Milou Flush (v. Hintrico Bormes)

Alle resultaten