Stive Hoflack regeert in klasse Zwaar van LRV Veldegem-Ruddervoorde

Stive Hoflack regeert in klasse Zwaar van LRV Veldegem-Ruddervoorde

De New Flandria Ranch in Torhout vormde opnieuw het toneel voor de indoorwerking van de West-Vlaamse LRV. Afgelopen weekend mocht LRV Veldegem-Ruddervoorde de organisatie in handen nemen. De Z130-rubriek werd door Stive Hoflack naar zijn hand gezet. 

Klasse Zwaar

Een grote opkomst met maar liefst 19 deelnemers aan de start. Vijf van hen schopte het niet enkel tot in de barrage maar konden ook dubbel foutloos blijven. De snelste tijd kwam daarbij op naam van Stive Hoflack. In het zadel van Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper vd Heffinck) reed hij rond in 30,53. Met bijna 3 seconden voorsprong liet hij Ruben Lannoo achter hem met nog een andere Cooper vd Heffinck-nakomling, Javeline. Deze keer moest Jolien Demeyer genoegen nemen met het brons op Grande-J (v. Clinton). 

Demeyer volgde haarzelf op en had met Chablis-J (v. Flamenco de Semilly) nog een tweede troef achter de hand. Arthur Segaert was de laatste barragist en werd daarmee knap vijfde met Kaymakli Ter Vlucht (v. Corland). 

Klasse Midden

Over 1.20m hield enkel de top drie alle balken in de lepels. Julie Van Maele was de ongenaakbare winnares op Melvin van de Cruyenvelden (v. Nabab de Reve). Het duo hield Emma Strubbe op bijna zes seconden afstand. Strubbe werd tweede op Balierina (v. Special D). Nog eens vijf seconden later nam Jolien Demeyer nog een lintje voor haar rekening met Poppy van 't Landouwehof (v. Kannan) en werd derde. 

Klasse Licht

In de klasse Licht hield Ward de Muêlenaere schoonbroer Edouard Noppe op afstand. In het zadel van Pantaine van de Plaetsemolen (v. Richebourg D'10) sprong hij naar de overwinning. Noppe had de ervaren Elegance F (v. Orame) onder het zadel om de tweede plaats te pakken. Op drie volgde Yana Coppillie. De amazone uit Pittem moest vorige week op het laatste nog het goud uit handen geven en moest ook nu genoegen nemen met brons op Origie van 't Couthof (v. Spartacus). 

Alle resultaten