Broer en zus Van Laer oppermachtig tijdens indoor springen LRV Kasterlee

Broer en zus Van Laer oppermachtig tijdens indoor springen LRV Kasterlee

De indoor springen voor gewest Mol en Geel in de provincie Antwerpen werd afgelopen weekend verzorgd door LRV Kasterlee. Plaatselijke vedettes Kristof en Liesbeth Van Laer maakten hier furore door de dag af te sluiten met goud en zilver in de klasse Zwaar.

Klasse Zwaar

Aan de start van de barrage over het 1.30m parcours stonden slechts drie combinaties, waarbij broer en zus Kristof en Liesbeth Van Laer de eer van organiserende vereniging LRV Kasterlee mochten vertegenwoordigen. Uiteindelijk slaagde enkel Kristof er in om hier opnieuw foutloos te blijven, wat hem in het zadel van La Vita de l'Art (Erco Van't Roosakker) het goud opleverde. Zus Liesbeth reed Ma Belle d l'Art (Elvis Ter Putte) naar de snelste tijd bij één springfout, een kleine vijf seconden voor Shelsey Berkvens en Nell VG.

In de voormiddag behaalde Liesbeth met Ma Belle de l'Art al de overwinning tijdens de eerste Zwaar rubriek. De rest van het podium werd vervolledigd door leden van LRV Schoonbroek. Jens Teunkens stuurde Mardish van den Berg (Numero Uno) naar zilver, voor clubgenoot Martijn Tormans op La Luna Van 'T Roosakker (Echo Van 'T Spieveld).

Klasse Midden

In de namiddag rubriek van Midden sprong diezelfde Martijn Tormans al goud met de 7-jarige Rioja Van Den Berg (Magnum Van 'T Heike), door als snelste van vijf foutloze combinaties in de barrage te eindigen. Voor LRV Mol Achterbos plaatste Toon Lommelen zich op Lomar Van De Jomaheide (Cassanova) als tweede, gevolgd door Bart Damen die in het zadel van Qwinny-B (Elvis Ter Putte) de overmacht voor LRV Schoonbroek compleet maakte.

Ook in de voormiddag zorgden Lommelen en Lomar Van De Jomahiede al voor het zilver. Het duo kwam daar net 33 honderdsten te kort om het goud van clubgenoot Vincent Van De Poel op de rug van Quanta Van 'T Gestelhof (Kannan) te veroveren. Nik Vervecken (LRV Arendonk) zorgde met Jenna Van De Meulenberg (Epleaser Van 'T Heike) voor het brons.

Vind alle resultaten hier.