Frank Kemperman: "Jumping Mechelen is Jumping Mechelen..."

Frank Kemperman: "Jumping Mechelen is Jumping Mechelen..."

Frederik De Backer en Louis De Cleene gaan aan tafel met Frank Kemperman. De man vertelt zijn verleden en leuke anekdotes. "Covid en het feit dat ik opa geworden ben heeft me geholpen de beslissing te nemen er een punt achter te zetten." vertelt Kemperman die van zijn CHIO-pensioen geniet.

Met Jumping Mechelen in het verschiet blikt Kemperman ook terug op zijn passage aan het meest gekende indoorevenement en zijn momenten samen met wijlen Eric Wauters. De Nederlander liep in de jaren tachtig, samen met Peter Bollen (oprichter van Cavalor), zijn stage bij het prachtige evenement dat Jumping Mechelen is. En niet zomaar een editie, maar de allereerste jaargang werd mee door zijn hand geschreven. 

"Jumping Mechelen is Jumping Mechelen" begint Frank. Hij herinnert zich nog hoe Eric Wauters, die JM samen met zijn vrouw Yolande Wauters oprichtte, hem om hulp vroeg: "Je moet me komen helpen, een beetje organisatie, coördineren,... Alles!". Kemperman vat Jumping Mechelen samen als "een feest waar je enigszins orde moet proberen in te scheppen". 

Een leuke anekdote die hij bovenhaalt is hoe een duizendtal mensen voor de deur nog stonden te wachten en ze niet wisten waar ze al dat volk zouden zetten. "Het begon met een nadar in de piste te zetten en die zo kleiner te maken. Maar zo werd te piste kleiner en kleiner door telkens meer volk én meer nadars die erbij kwamen. Maar in JM is dat normaal". 

Over Mechelen zegt presentator Frederik De Backer nog het volgende "Mechelen is feest. Je moet je wat aanpassen, timing veranderen... De sfeer is relaxter. Het moet wel gebeuren, maar er hangt een andere sfeer door de tijd van het jaar en het gegeven van Jumping Mechelen. Er is niets waar je zo hard naar uitkijkt".