Vejer de la Frontera: Van Gelderen, Ameeuw en Caubergs scoren op de Sunshine Tour

Vejer de la Frontera: Van Gelderen, Ameeuw en Caubergs scoren op de Sunshine Tour

Boy-Adrian Van Gelderen, Louise Ameeuw en Dennis Caubergs wisten zich zonet te klasseren in de eerste proeven van de dag op de Sunshine Tour. 

In het 1.40m schreef de Duitser Richard Vogel de proef op zijn naam. Met Colour My Life H (Cicero Z Van Paemel) zette hij een onklopbare tijd neer van 26,80 seconden. De Australiër Christopher Burton en Caliber Royale (Cayado 3) werden met 27,61 seconden tweede. Vogel nam ook het brons mee naar huis met Stardust Degli Assi (Sandro Boy). Ze bleven foutloos in 28,17 seconden. 

De Italiaan Luca Maria Moneta en Chilli 41 (Crunch 3) werden vierde, de Ierse Jenny Rankin en Hey Jude (Ugano Sitte) eindigen vijfde.

Boy-Adrian Van Gelderen en No Mercy van't Kamerveld Z (Norton D'Eole) vinden we terug op de zevende plaats, Louise Ameeuw en Zigali P S (BMC Kigali) werden achtste. 

Bij de 7-jarigen was de winst voor de Brit Robert Bevis met Joyfull E.B (Action Breaker) en 30,80 seconden. De rest van het podium kleurde oranje met Doron Kuipers en Just A Moment Van T Heerenhuys (E-Star) op twee met 31,62 seconden en Geert Van Asten met Just Me (Nabab de Reve) en 34,50 seconden op drie. 

De Zweedse Linda Heed en Calvind FP Z (Calvados Z) sprongen naar een vierde plaats, Dennis Caubergs en Linekers Neliza werden vijfde. 

Tenslotte won de Zweed Viggo Björklund het 1.35m met Merida 8 (Metropole) in 61,00 seconden. Henk Van De Pol nam met zijn Forlan (Carthino) het zilver mee naar huis. Het duo bleef foutloos in 61,76 seconden. Het brons was voor de Braziliaan Philip Greenlees met Astalavista Declamens (Landor S)  en 62,41 seconden.

Kim Emmen en Boebka vh Marienshof Z (Balou Du Rouet) werden vierde, de Ier Kenneth Graham staat met Dr No Equinex Z (Diamant de Semilly) op vijf. 

Louise Ameeuw was met Galandra (Eldorado vd Zeshoek) goed voor een zesde plaats. 

Bij de 6-jarigen bleven 29 combinaties foutloos waaronder ook Boy-Adrian Van Gelderen met Kingstone (Calvados). 

Klik hier voor de resultaten.