Glenn Maes: 'Het is nog te vroeg om de schade in te schatten'

Glenn Maes: 'Het is nog te vroeg om de schade in te schatten'

De voorzitter van Paardensport Vlaanderen Glenn Maes ging in gesprek met ClipMyHorse. In het interview vertelde hij dat het nog te vroeg is om in te schatten waar deze situatie heen gaat. 

Hij riep ook iedereen op om het gezond verstand te gebruiken. 'Meng geen verschillende bubbels paarden met elkaar. We moeten nu hetzelfde doen met onze paarden als wat we zelf hebben moeten doen voor corona. Ga ook zelf niet van stal naar stal of manege naar manege', aldus Maes. 

Voorbije dinsdag vond een crisisoverleg plaats. Deze zal volgende week dinsdag zijn vervolg kennen. 'Om te weten of het probleem ook effectief is opgelost tegen 28 maart is te vroeg om te zeggen. Of het echt opgelost is tegen dan betwijfel ik, maar we kunnen het wel indijken als we samen de regels volgen. De incubatieperiode is 2 tot 3 weken. Als we 3 weken verder zijn kunnen we de schade al iets beter opmeten', voegt hij nog toe. 

Ook het onderwerp vaccinaties kwam ter sprake. Velen vinden dat vaccinaties moeten worden verplicht. Glenn Maes vindt dat hij zelf hier geen beslissing in kan nemen. 'Het beste zou zijn dat dit in overleg met de FEI gebeurt. De meeste besmettingen vinden tenslotte plaats op internationale wedstrijden waar veel paarden samenkomen uit verschillende landen', eindigt hij. 

Bron: ClipMyHorse