Thibeau Spits is heer en meester in de 3* 1m55 Grote Prijs van Maubeuge

Thibeau Spits is heer en meester in de 3* 1m55 Grote Prijs van Maubeuge

In het Franse Maubeuge werd de internationale wedstrijd zojuist afgesloten met het hoogtepunt van de week, de 3* Grote prijs. 42 deelnemers waagden zich aan het 1m55-hoge parcours en uiteindelijk slaagden slechts zes combinaties erin om door te stoten naar de barrage. Daarin konden enkel de nummers één en twee foutloos blijven en dat waren twee landgenoten! Thibeau Spits ging met de overwinning aan de haal, Dominique Hendrickx werd tweede. 




De jonge Thibeau Spits heeft er een ongelooflijk succesvol weekend opzitten. Na verschillende topklasseringen, het winnen van de Six Bars én maar liefst drie overwinningen op 3* niveau wint hij nu ook nog de 3* Grote Prijs. Deze keer kon hij opnieuw rekenen op King van Essene (v. Calido I). In de barrage konden ze de onklopbare tijd van 48,79 seconden neerzetten en dat leverde hen meteen deze sublieme overwinning op. 



Daar stopte het Belgische succes echter niet, want ook de tweede plaats was voor ons land dankzij Dominique Hendrickx. Ook hij heeft er een erg vruchtbare week opzitten en in zijn laatste proef, de 3* GP, reed hij Floris TN (v. Quality Time TN) nog naar een prachtige tweede plaats in 52,29 seconden. Guillaume Foutrier vervolledigde met Corneska de la Falize Z (v. Cornet Obolensky) de top drie. Zij kregen twee puntjes voor tijd aangerekend. 



De vierde plaats was voor Joe Whitaker met Hulahupe JR (v. VDL Bubalu). Manuel Thiry vervolledigde met Chagall de Toscane (v. Norton d'Eole) de top vijf. Verder sprongen ook Axel Vandoorne (Ma-Belle vh Eegdeken) en Marine Schauflaire (Hortus d'Hoogpoort) nog in de top tien.  



Klik hier voor de volledige uitslag. 

Copyright foto's: Jumping International de Maubeuge