Wilm Vermeir en Joris Vergauwen winnen bij de jonge paarden in Lier

Wilm Vermeir en Joris Vergauwen winnen bij de jonge paarden in Lier
In het Azelhof is vandaag de internationale wedstrijd van dit weekend gestart. Er wordt op één- en tweesterren niveau gereden en daarnaast zijn er ook nog de internationale rubrieken voor jonge paarden. Deze jonge paarden kwamen vandaag als eerste in de piste. Het gaat hier dan over de zes- en zevenjarige paarden.

Bij de zevenjarige paarden ging de overwinning naar onze landgenoot Wilm Vermeir. Met de schimmelruin Kiarado (v. Diarado) bleef hij over de twee fasen foutloos en noteerde Vermeir een tijd van 20.17 seconden. Hij was zo meer dan een seconde sneller dan Koen Vereecke. De ruiter uit Waarschoot reed met Calgary Z (v. Calvaro) eveneens foutloos rond, maar dan in 21.53 seconden. De Nederlandse amazone Samantha Bos werd derde met de vosse merrie Frederiek (v. Carthino Z), na een mooie nulrit in 22.31 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Ann Carton-Grootjans met Kai Licha De Carmel (v. Prince van de Wolfshoeve) en Joris Vergauwen met Figaro D'Orange Z (v. Figo De Muze). Zij finishten in respectievelijk 22.33 seconden en 22.60 seconden.

Joris Vergauwen was dan weer de beste bij de zesjarigen. Net als bij de zevenjarigen reed hij met een Figo De Muze nakomeling in de prijzen. Met F - La Belle Z kwam hij na 21.99 seconden door de finish zonder fouten te maken. Jan De Pauw werd tweede met Crystal de Lau (E.T). Zij finishten met nul strafpunten na 22.73 seconden. Maureen Bonder maakte de top drie compleet met de Nonstop-dochter Firework vd Kalevalei. Zij reden foutloos rond in 23.22 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Dirk Demeersman met Luigi en Joe Clee met Duty Free 111 Z. Zij finishten in respectievelijk 24.17 seconden en 24.75 seconden.

Klik hier voor de resultaten.