Team Frankrijk naar de winst in Al Ain's Nations Cup

Team Frankrijk naar de winst in Al Ain's Nations Cup
De eerste Landenprijs van het jaar in Al Ain werd volledig beheerst door het Franse team. Over twee rondes hielden de Fransen de schade beperkt tot een totaal van vier punten. Patrice Delaveau, Philippe Rozier, Frederic David en Adeline Hecart wisten te overtuigen.

Delaveau en de KWPN'er Aquila HDC (Ovidius x Lauriston) reden net als Philippe Rozier met Rahotep de Toscane (Quidam de Revel x Laudanum xx) een dubbele nulrit. Frederic David sprong met de 12-jarige Equador van 't Roosakker (Nabab de Rêve x Chin Chin) één balkje in de eerste ronde maar herpakte met een foutloze tweede omloop.

Qatar volgde op de tweede plaats. Bij team Qatar sprong Sheikh Alin Bin Khalid al Thani tweemaal foutloos op de rug van de BWP'er First Devision (Andiamo Z x Perhaps vh Molenvondel). In het verleden werd deze nog uitgebracht door Yuri Mansur. Ook Khalid Mohammed A S Al Emadi en de KWPN'er Tamira IV (Damiro B x Corleone) hielden de schade beperkt tot maximaal één springfout.

Italië volgde op de derde plaats in deze Nations Cup.

Geen van de Italiaanse ruiters wist de finish foutloos te halen. Michael Cristofoletti en Belony (Balou du Rouet) liepen in de eerste omloop tegen vier strafpunten aan. Paolo Paini en Ottava Meraviglia D Ca’San G (For Pleasure) noteerde beide omlopen vier strafpunten en waren daarmee in de eerste omloop het wegstreepresultaat. Francesco Turturiello en Quinoa Des Pres (Quidam’s Rubin) noteerden in de tweede omloop vier strafpunten. Emilio Bicocchi en Ares (Ephebe For Ever) wisten het eerste parcours foutloos af te leggen, maar waren in het tweede parcours met acht strafpunten het wegstreepresultaat.

Bekijk hier de uitslag.