Sterke prestatie voor Joe Whitaker met winst in zowel 1.40 als 1.45 op de CSI2* Roosendaal

Sterke prestatie voor Joe Whitaker met winst in zowel 1.40 als 1.45 op de CSI2* Roosendaal
De avondproeven in Roosendaal zitten erop en de winst was beide keren weggelegd voor de Brit Joe Whitaker.

De CSI2* proef over een hoogte van 1.40 schreef hij op zijn naam in het zadel van Lavarno, een 10-jarige merrie. Hij rondde zijn tweede fase foutloos af in 29.84 seconden. De rest van het podium kleurde rood-wit-blauw dankzij twee Nederlandse ruiters.

Dennis van den Brink snelde met zijn Phin Phin merrie Doreusa naar de tweede plaats in een tijd van 30.88 seconden. Zijn landgenoot Albert Zoer volgde hem op de voet met Florian, een Zirocco Blue VDL hengst. Zij zetten een tijd neer van 31.13 seconden.

Voor de Jordaanse Ibrahim Hani Bisharat (Lola V) en de Nederlandse Daan Van Geel (Escobar) was er ook nog een plaats in de top vijf.

Dieter Laheyne wist zich met Kassander Van't Roosakker nog te klasseren op de zevende plaats.

De dag werd afgesloten met een rubriek over een hoogte van 1.45. Opnieuw domineerde Joe Whitaker de proef, deze keer met Virginia. Met de 12-jarige Centauer Z merrie kruiste hij de eindmeet in 38.94 seconden. De Nederlandse Johnny Pals slaagde erin exact dezelfde tijd neer te zetten op de rug van Vignet, een 15-jarige Heartbreaker hengst. Hierdoor was er een gedeelde winst voor de twee ruiters.

De Nederlandse ruiter Glenn Knoester en Alpicor veroverden de derde plaats in een tijd van 39.67 seconden. De vierde plaats was voor Amerika dankzij Wilton Porter en Cula Lou V. Bram van der Pluijm sloot voor Nederland de top vijf af met Chicago G.