Myrthe Coeckelberghs en Silke Bogaert winnen de ponyproeven in het Sentower Park, Evert Van Mele, Maverick Van Lent en Niki Geenens slagen hun slag op de Silver League

Myrthe Coeckelberghs en Silke Bogaert winnen de ponyproeven in het Sentower Park, Evert Van Mele, Maverick Van Lent en Niki Geenens slagen hun slag op de Silver League
Tijdens het weekend van de Beker van België in het Sentower Park is er ook tijd voor de pony's.

Zij kwamen eerst aan de start in een rubriek over een hoogte van 1.10/1.20. De snelste was Myrthe Coeckelberghs. Met Orchid's Amerii ging ze door de finish in 32.96 seconden. Ze werd gevolgd door Thijns Bernaerts en Ilias van de Vondelhoeve. Deze combinatie deed het foutloos in 34.30 seconden.

Voor Amber Frederick en Easter BB was er nog de derde plaats in 36.16 seconden. Silke Janssens nam de rest van de top vijf voor haar rekening. Met Cappuccino van de Claevervallei bezette zij de vierde plaats. Op de rug van Fiona van de Claevervallei sprong zij naar de vijfde plaats.

De rubriek over een hoogte van 1m kwam op naam te staan van Silke Bogaert. Met Parcival ging ze door de finish in 32.56 seconden. Ze bleef zo nipt Charlotte Frederick voor. Zij sprong naar de tweede plaats in 32.62 seconden met Idun van het Jasperhof.

Louis Pues sloot het podium af op de rug van Joly's Eagle met een tijd van 34.19 seconden. De vierde plaats was voor Manuel Civantos Serrano en Titane De Geen. Jean-Mathis Goossens en Joke van de Vondelhoeve waren goed voor de vijfde plaats.

De Silver League wedstrijd over een hoogte van 1.10 werd overheerst door Evert Van Mele. Met Doebiedoep de Muze sprong hij naar de winst in 33.26 seconden. Gaenne Fievez en Erasmus HX volgden op de tweede plaats in 33.57 seconden. Anouk De Proft sloot het podium af in 33.74 seconden. Jessie De Reydt (First Lady van de Molendreef) en Gaenne Fievez (Eels) veroverden ook nog een plaats in de top vijf.

Een volgende Silver League rubriek ging over een hoogte van 1.30. Goud was voor Maverick Van Lent en Ursula Des Vaux. Met een tijd van 32.71 seconden waren zij ruim een seconde sneller dan Luc Peeters en Faldiano . Zij kruisten de eindmeet in 33.82 seconden.

Brons ging naar Nick Verlies en Jarosla van de Engelbeek met een tijd van 33.87 seconden. Arnaud Gaublomme (Coradina van het Bildeken Z) en Caro Baerts (Kieland van het Meyershof) sloten de top vijf af.

De laatste Silver League proef was er één over 1.20. Opnieuw ging de winst naar Niki Geenens, die aan een sterk concours bezig is in Opglabbeek. Met Gazelle van de Vaelenberg zette ze een snelle tijd neer van 65.20 seconden in de rubriek rechtstreeks op tijd. Geenens kaapte zo de overwinning weg voor de neus van Thibaut Willequet, die genoegen moest nemen met de tweede plaats. Met Coeur a Prendre de la Pomme reed hij door de finish in 65.97 seconden.

Roy Van Beeck deed het foutloos in 66.04 seconden, goed voor een derde plaats met Frèzi Donna-G. Jerome Counasse (Anisette du Val du Geer) en Steven Vermeir (Qarrincha STB Z) werkten de top vijf af.