Ierland wint spannend teamgoud op EK terwijl Belgen knap vierde worden

Ierland wint spannend teamgoud op EK terwijl Belgen knap vierde worden
Op het Europees Kampioenschap in Gothenburg gingen onze Belgische springduivels vandaag opnieuw van start in de teamcompetitie.

In deze tweede ronde zagen we eerst Pieter Devos aan het werk. In het zadel van Espoir zette hij opnieuw een sublieme nulronde neer. Hij behield zo zijn totaalscore van 4.05 strafpunten.

De volgende aan de start was Niels Bruynseels met Cas de Liberté. Hij kwam door de finish met vijf strafpunten. Zijn totaal kwam zo op 8.84 te staan.

Ook voor Jerome Guéry kwamen er vijf strafpunten bij. Met Grand Cru van de Rozenberg kwam hij zo op een totaal van 9.22 strafpunten.

Als laatste ruiter zagen we Gregory Wathelet aan het werk. Met Coree tikt ook hij één balk uit de lepels, waardoor zijn totaal op 8.65 strafpunten komt te staan.

Ondanks de afmelding van Bertram Allen bleef Ierland geruime tijd aan de leiding.  Shane Sweetnam (Chaqui Z), Bertram Allen (Hector van d'Abdijhoeve), Denis Lynch (All Star 5) en Cian O'Connor (Good Luck) halen zo de gouden medaille.

Met een totaal van 12.11 punten bleef het spannend tot de laatste ruiter in de piste. Zwitserland zat het Ierse team op de hielen met één springfout verwijderd van een ex aequo.

Ierland's laatste ruiter in de piste Cian O'Connor bracht uiteindelijk het verdict. Voormalig Olympisch Kampioen, Steve Guerdat was de laatste ruiter in de ring. In het zadel van de Balou du Rouet-dochter, Bianca noteerde Guerdat vier punten en maakte het zo uiteindelijk spannend tussen Zwitserland en Zweden.

Uiteindelijk velde Peder Fredricson en H&M All In het verdict. Zweden haalde zo het Zilver terwijl Zwitserland zich tevreden stelde met het brons.

tussentitel

Na pech in de tweede ronde verloren de Belgen hun toppositie. Uiteindelijk weten zij nog de vierde plaats te bemachtigen. Ierland gaat met de overwinning aan de haal

Alle Belgen geselecteerd voor de individuele finale

Uiteindelijk kunnen zo ... Belgen zich plaatsen voor de individuele finale. De 30 beste ruiters komen hier aan de start. Pieter Devos staat met Espoir op een voorlopige vijfde plaats. Voor Gregory Wathelet en Coree is er een twaalfde plaats. Niels Bruynseels (Cas de Liberté) en Jérome Guery (Grand Cru van de Rozenberg) mogen ook mee, zij staan voorlopig vijftiend en zestiende.