Philip Lever de te kloppen man bij Gold League Loenhout

Philip Lever de te kloppen man bij Gold League Loenhout
Net als op vrijdag was Philip Lever ook gisteren de te kloppen man bij de Gold League competitie in Loenhout.  In de rubriek over 1.40m is de ruiter niet van het podium te slaan. Hij nam met IJzermolen's Chella Z de overwinning en werd met Identity de Muze nogmaals derde. Gulles Dunon wist zich tussen de twee top paarden van Lever in te parkeren.

Met een waanzinnige rit  in 30.81 seconden stelt Lever zijn overwinning zeker in Loenhout. Dunon en Jango S doen nog een poging om de ijzersterke tijd te verbeteren. Maar komen met een rit in 32.45 seconden niet eens in de buurt van Lever. In het zadel van zijn tweede paard deed Philip het wat rustiger aan.  Voor het opeisen van de derde plaats had het duo een rit in een foutloze rit in 33.08 seconden nodig.

De vierde plaats ging naar Wim Vinckx, die vrijdag nog de eerste overwinning in Loenhout op naam schreef. Dit maal eindigde hij met Jasmijn Van De Renthouven vlak  in 33.17 seconden vlak voor Gaetan Stalpaert die met Endor van het Moleneind vijfde werd.

In de rubriek over 1.30m  direct op tijd was het Niels Fockaert die onverslaanbaar was. De jonge ruiter legde beslag op de eerste en tweede plaats. Hij won met Coco van de Aard Z. Fockaert was in een rit van 55.33 seconden meer dan drie seconden sneller als zichzelf en Galileo van den Aard.

Op de derde plaats volgde Julie Limbourg en Un Prince Derick met een rit in 58.81 seconden.

De druk bezette 1.20  twee-fasen rubriek ging na een hevige strijd naar Nick Van Hoydonck. Nadat de ruiter met Who's Next op zeer fraaie wijze rustig door het eerste deel van het parcours was gegaan. Trapte hij voor de tweede-fase het gaspedaal vol in en klokte 27.86 seconden. Daarmee was het duo de enige combinatie die onder de 28 seconden bleef in deze 107 starters tellende rubriek.

De tweede plaats ging naar Wim Vinckx en Chupa Chup. Zij volgden in 28.25 seconden en bleven daarbij Heoffrey Van Huffel met Guylian Ge.Mi voor.

Kijk hier voor alle resultaten.