Bingo Ste Hermelle geeft 6-jarige kampioenschap gouden randje

Bingo Ste Hermelle geeft 6-jarige kampioenschap gouden randje
In de PAVO jongepaarden competitie is het Rodrigo Bass die met zijn Bingo Ste Hermelle (Number One Disco x Diamant de Semilly) het kampioenschap in stijl afmaakt. De Selle Francais hengst stond bij aanvang van de finale nog derde in de ranking, maar weet door zeer sterk optreden zowel de finale als het kampioenschap bij de 6-jarige hengsten naar zich toe te trekken.

Torenhoge favoriet Leandro VG liet het afweten in de alles beslissende barrage. Samen met ruiter Jeroen de Winter won hij twee manches wonnen en werd ook nog eens tweede en derde werden. In de finale kwam het duo er niet aan te pas. Ze kregen in de basis omloop een springfout en zagen daarmee het kampioenschap in rook op gaan.

Acht combinaties haalden wel de barrage  bij Stal Hulsterlo gister avond. Daarin was het Bass die zijn slag sloeg. Hij wist zijn Number One Disco-zoon naar de niet te kloppen tijd 36.45 seconden te sturen met nog één combinatie te gaan.

Die combinatie was Walter Lelie en de BWP hengst Le Diamant Horta (Diamant de Semilly x Parco). Het duo ging er vol voor en kwam onder aanmoediging van het publiek in 37.62 seconden over de eindstreep. Goed voor een tweede plaats in de finale en het kampioenschap

Ook de nummer drie van de avond stelt zijn podium plaats in het kampioenschap zeker. Thomas De Wit met Plato de Muze Z (Plot Blue x Erco van 't Roosakker) eindigen  met hun rit in 40.66 seconden als derde in de finale. En pakken daarmee ook het brons in het kampioenschap.

Kijk hier voor alle resultaten.