Van Meersche is de beste bij de 7-jarige springpaarden in Lier

Van Meersche is de beste bij de 7-jarige springpaarden in Lier
Vanmiddag gaan we uitkijken naar de eerste Grote Prijs tijdens de twee weken durende Spring Tour op het Azelhof. Maar vanmorgen waren het eerst nog de jongen paarden die hun kunsten mochten vertonen. Daar was het Steven Van Meersche die op absolute eenzame hoogte stond met zijn Kyamant van 'T Spieveld (v. Diamant de Semilly) bij de rubriek van 7-jarige springpaarden.

14 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage en daar was het Van Meersche die de super sonische tijd van 36.83 op de klok zette. Met zijn Diamant De Semilly-zoon was hij zo bijna twee seconden sneller als "runner up" Joe Clee en zijn hengtst Kafka vd Heffinck (v.Calvaro).

De derde plaats viel ook in buitenlandse handden bij de Ier Harry Marshall. Die was met  zijn Diamant de Semilly-dochter Follyfoot Deoce Vita slechts vier honderdsten langzamer met zijn rit in 38.56  seconden.

De top 5 werd dan weer compleet gemaakt door Belgische combinaties. Anthony Wellens sprong met zijn ruin  Domenco (v. Cornet Stern) in 39.05 seconden naar de vierde plaats. Terwijl Benny Naessens in 39.47 seconden met Kolonel Cento (v.Calvaro) de vijfde plaats veilig stelde.

Op de andere piste was het Zwitser Patrick Brechtbühl die Laurens Willemen van winst hield in het 1.10m. Met de Zangersheide ruin Maestro Blue Z(v. Mr. Blue) zette Brechtbühl de waanzinnige tijd van 70.42 seconden neer. Daarmee zet hij Willemen en zijn merrie Kundri buiten spel, het duo zette 73.31 seconden op de klok. De derde plaats ving naar Anouch Danneels en Johnny B Goode vh Harteveld (v. Nabab de Reve)

Bekijk hier alle resultaten.