Maxime Harmegnies aan de winst in de youngster finale te Riems

Maxime Harmegnies aan de winst in de youngster finale te Riems
In het Franse Reims scheen vandaag de zon. Ze scheen niet alleen letterlijk maar voor één van onze landgenoten deed de zon wat extra.

Er streden 47 paarden voor de overwinning. Eén ding hadden ze allemaal gemeen. Dat was hun leeftijd, allemaal 7 jaar en allemaal staan ze aan de poort van de grote doorbraak. Het parcours stond op een hoogte van 1.35 m.

Ons land bracht 7 deelnemers aan de start. Ze reden allemaal een sterke ronde maar kregen 1 of 2 springfouten. Maar gelukkig waren er ook 2 combinaties die het dubbel foutloos deden. Eén daarvan was Maxime Harmegnies. Maxime had de 7- jarige Elastique van de Koekoek (v: Figo de Muze) gezadeld. Met een paar honderdsten verschil greep dit duo de overwinning. Hun chrono stopte op 41.56 seconden. Met deze tijd hield Maxime 2 Franse ruiters achter zich. Op de 2de plaats, in een tijd van 41.87 seconden eindigde Margaux Rocuet met Astalavista Declamens (v: Landor S) voor Frankrijk. Op de 3de plaats vinden we de 2de Franse combinatie namelijk, Jonathan Chabrol met Catch Boom Bang (v: Cornet's Prinz) in 52.54 seconden. Koen Vereecke zette Qp Castellane (v: Casall) in 42.72 seconden op de 4de plaats. Op de 5de plaats tot slot vinden we A Toi De Prim'. Deze merrie is een dochter van Conterno Grande. De Franse Baptiste Bohren loodste haar in 42.77 seconden door de finish.

De Belgische ruiters hebben vandaag laten zien dat ze beloftevolle 7- jarige paarden onder het zadel hebben.

Klik hier voor de resultaten.