Laatste rit van Casall ASK beloond met overwinning in LGCT Hamburg

Laatste rit van Casall ASK beloond met overwinning in LGCT Hamburg
De zon stond hoog in Hamburg. De zon gaf veel warmte daar in Hamburg en de ruiters zorgde voor topsport. Vanmiddag werd de 5de manche van de LGCT verreden. Alle grote namen tekenden present, en ze hadden hun beste paarden meegebracht.

Na de eerste omloop verschenen er nog 20 combinaties aan de start. ng in Hamburg was voor een top hengst, namelijk Casall ASK (v: Caretino 2). Deze 18- jarige hengst werd meesterlijk door de barrage geloodst door de stylist Rolf- Göran Bengtsson. Dit duo vloog als het ware over de hindernissen en klokte af in 42.96 seconden. Van deze toptijd konden de 4 andere barrage ruiters dromen. Op die manier was de 2de plaats het hoogst haalbare voor hun. Op de 2de plaats nestelde de snelle Nederlandse Harrie Smolders zich met zijn Don VHP Z (v: Diamant de Semilly). Dit duo liet de chrono stoppen op 45.13 seconden.

Op 3 staat de eerste Duitse ruiter, namelijk Christian Ahlmann met de Belgisch gefokte en BWP gekeurde zoon van For Pleasure, namelijk Epleaser van 't Heike. Zij klokte af in 45.57 seconden. Op de 4 plaats vinden we de Braziliaanse Yuri Mansur met zijn 11- jarige Babylotte (v: Dollar du Murier) . Zij haalde de finish in 46.42 seconden. De laatste barrage ruiter kreeg 1 springfout, maar in een snellere tijd dan Yuri Mansur. Door die springfout vinden we de Duitse Laura Klaphake met Catch me if you can (v: Catoki) in een tijd van 46.02 seconden op plaats 5.

Een staande ovatie en menig ereronde werd het deel voor de Caretino 2 zoon Casall ASK. Een mooier afscheidscadeau kon Casall ASK niet geven aan zijn ruiter Rolf- Göran Bengtsson. Het publiek genoot nog een laatste maal van dit spetterende top duo.

Klik hier voor de resultaten.