Wouter Devos vijfde in loodzware Derby van Eindhoven

Wouter Devos vijfde in loodzware Derby van Eindhoven
Het was een flinke opgave om foutloos te blijven vanmiddag in de Derby van Eindhoven. Slechts één combinaties wist van het hout te blijven en dat was de Brit Willliam Funnel. Bianca Schoenmakers was ook goed op weg naar een foutloze rit. Maar zag met de eindstreep in zicht een balk vallen, het werd een tweede plaats.

Derby rijden is voor de Brit niet nieuw al twee keer eerder won hij de Derby van Eindhoven. Na vandaag kan hij daar een derde aan toevoegen. Op uiterst voorzichtige wijze ging hij als één van de eerste combinaties foutloos naar de finish met zijn AES ruin Billy Buckingham (v. Billy Congo). Af en toe was het spannend, maar het duo bleef van het hout en kwam met twee strafpunten voor tijd aan de finish.

Lang bleef de Brit daarmee op eenzame hoogte staan. Vele fouten werden gemaakt en favorieten als Henk van de Pol en Jessica Mendoza strandde op de Ierse wal. Maar toen was daar Bianca Schoenmakers en haar KWPN gedokte Dha Dha (v. Douglas) die haar derde Derby van Eindhoven als een waren pro rondstuurde. De tijd was goed en vele zware sprongen werden zonder probleem overwonnen. Toch stond daar op weg naar de finish nog een VDL oxer in de weg. Na het overwinnen van de Ierse wal viel juist op die vrij simpele sprong een balk. Toch mocht de Brabantse amazone zich achter Funnel opstellen in de prijsuitreiking en de tweede plaats in ontvangst nemen.

De derde plaats ging ook naar een Nederlandse combinatie. Joy Lammers was met Zomerfee Van De Broekkant net als Schoenmakers goed onderweg. Toch speelde de lengte van het parcours op en kwamen er halverwege twee springfouten van de Oklund merrie. Met de tijd zat het goed de amazone was in 147.14 seconden een stuk sneller dan Erika Lickhammer die met Bonaire (v. Vigo D'Arsoulles) ook acht strafpunten had maar pas na 163.41 seconden over de eindstreep kwam.

Belg Wouter Devos maakte de top vijf compleet met zijn Emporio Van T Holeinde (v. Fetiche du Pas). Onder aanmoediging van zijn ruiter overwonnen de eerst met succes de "Devils Dijk". Maar op de stijl na de Iers Wal viel een eerste bal. Later volgden er nog twee en het duo werd daarmee uiteindelijk vijfde.

Kijk hier voor alle resultaten.