Harrie Smolders naar de winst in Chantilly's Grote Prijs

Harrie Smolders naar de winst in Chantilly's Grote Prijs
In Chantilly heeft Harrie Smolders het duidelijk naar zijn zin. Eerder haalde hij al de teamwinst van de Global Champions League in huis. Nu voegt hij daar de Global Champions Tour Grand Prix overwinning aan toe.

Het bleek een pittige proef op de graspiste nabij het kasteel in Chantilly.  Slechts vier combinaties haalden de barrage van het 1.60m hoge parcours.

Harrie Smolders snelde daarbij naar de 99.000 euro overwinning met de 13-jarige BWP-hengst Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly). Het duo klokte foutloos af in 41,63 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Scott Brash.

Brash wrijft de handen in elkaar. Eerder won hij reeds de GLobal Champions League qualifier en nu bevestigd hij zijn revanche na de diskwalificatie vorige week. Met onder het zadel Hello Forever (v. For Pleasure) klokte hij af in 42,82 seconden, goed voor de tweede plaats.

Frankrijk's Philippe Rozier volgt op de derde plaats in het thuisland. Rozier en de 12-jarige SF-hengst van Quidam de Revel x Laudanum, Rahotep de Toscane, haalde de derde stek in 44,80 seconden. Colombia's Carlos Enrique Lopez Lizarazo had een snelle tijd van 42,63 seconden. Samen met Cuplandra (v. Upgrade) tikte hij echter één balk uit de lepels en nam zo genoegen met de vierde plaats.

Gisteren wist Luciana Diniz nog de winst in huis te halen met de 18-jarige Darco-zoon, Winningmood. Vandaag strandde ze met één springfout in de basisomloop op de vierde plaats. Niels Bruynseels en Cas de Liberte (v. Cracky Z) vervolledigde de top vijf.

Ook Gregory Wathelet blijft presteren in Chantilly. Samen met de 11-jarige Coree (v. Cornet Obolensky) haalde hij nog de negende plaats.

Voor aanvang stond Smolders aan leiding van het LGCT klassement en aldus versterkt enkel zijn positie aan de top.

Klik hier voor de resultaten