Ieren domineren met Belgische paarden in Derby Falsterbo

Ieren domineren met Belgische paarden in Derby Falsterbo
De Duitse parcoursbouwer, Frank Rothenberger had een eerlijk 19-sprongen tellende Derby uitgetekend in Falsterbo. Wat bekend staat als een loodzware beproeving over een hoogte van 1.60m bleek vandaag niet minder dan drie dubbel foutloze omlopen te noteren.

Zo kleurde het podium volledig Iers met Bertram Allen op kop. In het zadel van de 8-jarige BWP-ruin van Indoctro x Clinton I, Christy Jnr sprong Allen naar de overwinning in 49,31 seconden in de barrage. Doorheen de eerste omloop stopte de chrono op 170,19 seconden. Allen bleef zo nipt voor op landgenoot Shane Sweetnam met de eveneens Belgisch gefokte Indra van de Oude Heihoef.

Op de rug van de 9-jarige Casantos-merrie klokte Sweetnam foutloos af in 50,02 seconden. Cian O'Connor volgde op de derde plaats met de 12-jarige Copain du Perchet CH (v. Conteur).

De top vijf van deze Derby werd afgewerkt door thuis-ruiter, Peder Fredericson met H&M Carat Desire (v. Carinjo) op vier en Satu Liukkonen met Celestine (v. Cardento) op vijf.

Fredericson hield het eveneens foutloos in de basisomloop, maar kampte met een fout in de barrage.

Karel Cox waagde eveneens zijn kans in deze Derby. Met onder het zadel de 9-jarige Zangersheide-hengst, Quickchin WH Z (v. Quidam De Revel) noteerde hij drie springfouten in de basis omloop. Alsnog goed voor een volgprijs.

Klik hier voor de resultaten