Emilie Conter laat zich merken in Ladies proef Knokke Hippique

Emilie Conter laat zich merken in Ladies proef Knokke Hippique
Voor aanvang van de internationale driesterren Grote Prijs in Knokke waren het de 'ladies' die de concours voor zich hadden. In een soort geimproviseerde Queens Cup kleurde het volledig podium internationaal.

De Zwitserse Vladaya Reverdin zorgde met de BWP-ruin Edison (v. Winner) voor alsnog een licht Belgisch kantje aan de overwinning. Samen met Louis Plas' fokproduct snelde de amazone naar de overwinning in 41,12 seconden en bleef ze zo voor op de Amerikaanse Alise Oken met de 8-jarige KWPN-merrie, Elina (v. Carambole).

Oken en Stal Hendrix' bruine stopte de klok in 41,99 seconden. De in België-wonende Zweedse, Angelica Augustsson Zanotelli volgde op de derde plaats met de sBs-ruin, Dis Moi Tout de Clairbois (v. Ugano Sitte).

Net buiten het podium zorgde Emilie Conter voor een Belgische representatie. Conter ging een trio van Belgische vrouwelijke kwaliteit vooraf. In het zadel van de BWP-merrie, Espyrante (v. Obourg) sprong ze één balk uit de lepels in de barrage, goed voor de vierde plaats.

Ook Stephanie Vermeulen haalde de barrage van deze 1.45m hoge proef. Op de rug van Iron Lady van t Meulenhof (v. Parco) vervolledigde ze de top vijf. Hoewel de Limburgse Evy Morssinkhof het hout in de lepels liet, kampte de amazone met de toegestane tijd in de basisomloop.

Samen met Augustinus Lan (v. Indoctro) haalde ze met één tijdsfout de zesde plaats.

Gilles Nuytens on top in de éénster.

In de éénster rubriek was het Gilles Nuytens die de winst in huis haalde. Met onder het zadel Mama Mia Picobello Z (v. Mr Blue) werd hij gevolgd door Eleanor Hall Mcateer (Dazzle II, v. Kannan) en Antonia Andersson (Vanessa des Hayettes, v. Quartz Adelheif Z).

Michael Van den Bosch (Jade Van Dorperheide) en Louise Losfeld (Quacia des Sis Censes) vervolledigden de top vijf in deze 1.30m rubriek.

Klik hier voor de resultaten