Geen Bertram Allen maar wel Greg Broderick in Rio

Geen Bertram Allen maar wel Greg Broderick in Rio
Ierland kon zich net als België niet plaatsen als team voor de Olympische Spelen in Rio. Zij wisten wel één individuele startplaats af te dwingen dankzij het jonge talent Bertram Allen, de huidige nummer 10 van de wereld.

Deze ochtend heeft 'Horse Sport Ireland' bekend gemaakt welke ruiter zij zullen afvaardigen naar de Olympische Spelen. Uiteindelijk zal dit niet Bertram Allen zijn, maar wel de Greg Broderick, de huidige nummer 252 van de wereld. Samen met de 10-jarige Iers gefokte MHS Going Global (v. Quidam Junior) zal hij Ierland in Rio vertegenwoordigen.
In de landenwedstrijd van Sankt Gallen afgelopen vrijdag zorgden zij als enige Ierse combinatie voor twee foutloze omlopen, wat de overwinning opleverde. Op zondag bleven zij ook nog eens dubbel foutloos in de Grand Prix, daarin waren zij goed voor de 4e plaats.

Chef d'equipe Robert Splaine: "Dit was een zeer moeilijke beslissing. Greg en Going Global hebben in Zwitserland getoond dat zij in grote doen zijn momenteel. Vorig jaar liet het duo ook al hun kwaliteiten zien."

Binnenkort weten we welke twee Belgische springruiters er zullen worden afgevaardigd. Voor België wisten Jerome Guery en Gregory Wathelet een ticket binnen te halen.