Nederland kiest sterk team voor de landenwedstrijd van Rotterdam

Nederland kiest sterk team voor de landenwedstrijd van Rotterdam
Na de bekendmaking van het Nederlandse springteam voor CHIO Rotterdam (23 tot en met 26 juni) is nu ook het Oranje dressuurteam bekend dat er zal starten in de landenwedstrijd.
De topwedstrijd in het Kralingse Bos is voor zowel de springruiters als de dressuurruiters een belangrijke observatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.


Dressuurbondscoach Johan Rockx heeft Edward Gal (Oosterbeek, Gelderland) met Glock’s Undercover N.O.P., Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek, Gelderland) met Glock’s Johnson TN N.O.P., Diederik van Silfhout (Lunteren, Gelderland) met Arlando N.O.P. en Adelinde Cornelissen (Nijkerk, Gelderland) met Jerich Parzival opgeroepen om deel uit te maken van het team dat deelneemt aan de CDIO5* en de landenwedstrijd.

De eerste drie namen wonnen vorig jaar met het team goud op het EK in Aken. Routiniers Adelinde Cornelissen en Parzival verdiende hun plek door de goede prestatie in de Grand Prix onlangs in Compiègne. “Daar reed ze heel goed bij juryleden die ook in Rio de Janeiro jureren. In Rotterdam wil ik haar ook laten rijden voor Olympische juryleden”, vertelt Rockx.

“In het CDI3* programma in Rotterdam rijden de andere kaderruiters. Mocht een van de teamleden uitvallen, dan schuift een van de combinaties door naar het team. In de driester jureren dezelfde juryleden als in de vijfster, dus ik kan goed blijven vergelijken.”