Scandic wint het Zweeds kampioenschap en mag nu genieten van zijn pensioen

Scandic wint het Zweeds kampioenschap en mag nu genieten van zijn pensioen
Afgelopen weekend werd hij nog Zweeds kampioen maar vanaf nu is de KWPN hengst Scandic met pensioen. Hij blijft in de wei bij zijn berijder Patrik Kittel die mooie momenten met hem heeft gekend.

Kittel reed hem nog een laatste keer in de baan. “Dat is mijn droom‘, zegt Kittel aan Hippson. “Nog één keer de baan in rijden en een kür rijden en daarna een ereronde over het gras dicht langs het publiek.” En dat gebeurde afgelopen weekend in Falsterbo. Met 77, 625% werd hij zelfs kampioen van Zweden.
Kittel behaalde vele successen met de door Ineke Mosman-Rohe gefokte Watermill Scandic HBC (Solos Carex uit Noraline elite pref prest sport-dr v.Amiral).

Na opvallende scores in de Pavo Cup onder Remy Bastings, ging hij naar Annemiek van der Vorm die hem in het ZZ-licht startte. Daarna nam Kittel hem over. In 2010 werd hij al vijfde in de wereldbekerfinale. Hij liep op de Olympische spelen in Londen naar de veertiende plaats en de Wereldruiterspelen in Caen werd hij zeventiende, maar de echte hoge scores volgden op latere leeftijd. In Rotterdam 2015 wist hij twee keer te winnen met 81% in de kür en dit jaar eindigde hij nog als vierde in de wereldbekerfinale. Het Zweeds kampioenschap was een prachtige afsluiter van zijn mooie carrière.

Scandic gaat nu in de wei. “In zijn favoriete paddock”, zegt Kittel, ik weet zeker dat hij het naar zijn zin zal hebben. Alleen als de vrachtwagen wegrijdt, dan denk ik dat hij baalt dat hij niet mee mag op concours.”

Patrick Kittel - Watermill Scandic - CHIO Rotterdam (6) Patrick Kittel - Watermill Scandic  - CHIO Rotterdam (51) Patrick Kittel - Watermill Scandic  - CHIO Rotterdam (32) Patrick Kittel - Watermill Scandic  - CHIO Rotterdam (15) Patrik Kittel - Watermill Scandic - JM 14 Patrick Kittel - Watermill Scandic - JM 14