Nederlandse ruiters laten van zich horen in Zuidwolde

Nederlandse ruiters laten van zich horen in Zuidwolde
In zowel de Silver Tour als de Gold Tour tijdens de CSI** in Zuidwolde wisten zich verschillende Nederlandse ruiters en amazones te klasseren. In de Silver Tour stond als laatste een proef verreden op een hoogte van 1.35m op het programma. De snelle barrage rit van Maureen Bonder met de KWPN-er Easy Again bracht hen naar een derde plaats. Met een tijd van 43.25 seconden moesten zij Ciaran Dreeling met Lord Lenitas en Erika Lickhamer met onder het zadel Cornydor voor zich laten. De overwinning in deze proef was uiteindelijk voor Ciaran en Lord Lenitas in een tijd van 41.88 seconden. Ook Corne Van Zanten wist zich in de kijker te rijden. Met Extra Vaillant sloot hij de top vijf af in een tijd van 43.99 seconden.

Voor België kwamen Annelies Vorsselmans en Sybren de Pre aan de start in de Silver Tour. Beide combinaties plaatsten zich voor de barrage. Annelies bracht de 9-jarige hengst Unforgettable uit. Zij finishten op de zesde plaats met een foutloze barrage in een tijd van 44.13 seconden. Sybren De Pre tikte met Zachary de Lion Z drie balken uit de lepels in de barrage in een tijd va 43.27 seconden.

In de Gold Tour stond vandaag een proef 1.40m op het programma. In totaal plaatsten negen combinaties zich voor de barrage, geen enkele combinatie slaagde er echter in foutloos te blijven in de barrage. De snelste rit werd afgelegd door de Nederlander Doron Kuipers. Met onder het zadel Dickyville (v. Quasimodo) finishten zij in 40.03 seconden. Het was enkel Erika Lickhammer die het beter wist te doen. Zij koos ervoor om minder risico's te nemen in de barrage en klokte af op 48.41 seconden. Hiermee kreeg ze 1 strafpunt voor tijd, goed voor de overwinning van deze Gold Tour 1.40m. Zo was plaats twee voor Doron Kuipers. De Nederlandse amazones Nynke de Vries met  Brego R'nB  en Annet Willems met Dempseys klasseerden zich eveneens in de top 5. Beide combinaties tikten 1 balk uit de lepels. Nynke en Brego finishten in 43.21 seconden, goed voor een vierde plaats. Annet Willems deed het in 45.91 seconden, hiermee sloot ze de top vijf af.

De enige Belgische combinatie die aan de start kwam in deze rubriek was Annelies Vorsselmans met de 9-jarige KWPN hengst Diesel. Zij lieten alle balken in de lepels liggen maar kozen ervoor een rustig basisrondje af te leggen. Met drie strafpunten voor tijdsoverschrijding eindigden zij op een 13e plaats.

Klik hier voor alle resultaten