Bunoit Moeskops snelt naar de winst in Bonheiden

Bunoit Moeskops snelt naar de winst in Bonheiden
De jonge paarden geven vandaag de aftrap voor de tweede springweek in Bonheiden. Bij de zesjarigen wist Bunoit Moeskops de concurrentie achter zich te houden met de BWP-ruin, Memphis Van 't Hulgenrode (Elvis Ter Putte x Contact vd Heffinck). Het duo klokte foutloos af in 32,36 seconden en bleef zo ruim twee seconden voor op Louisa Dangela met Perix (v. Perigueux).

De Duitse kruiste de eindmeet in 34,45 seconden. De Zweedse Sofia Westborg vervolledigde het podium en zet zo haar elan verder van vorige week. Op de rug van de Elvist Ter Putte-dochter, Mimi de Laubry bleef Westborg Gilles Dunon (Montreal Van Strokapelleken, v. Inshallah de Muze) en Ricardo Correa Reinert (Hot Shot Vds, v. Spartacus) voor.

In de rubriek Simon's Horse Shop voor vijfjarigen snelde de Braziliaan Ricardo Correa Reinert naar de winst met de KWPN-merrie, Izarra Vds (v. Gholinho Vds). De merrie komt uit de stam van de KWPN gekeurde hengst Etoulon VDL. Na een foutloze rit in 33,65 seconden bleef hij ruim één seconde voor op Ashlea Silk-Jones met Clint Star (v. Carrico). Bernardo Mathias volgde op de derde plaats met Nona JW (v. I Am Moerhoeve's Star).

Nonja JW werd vorig jaar nog uitgebracht door Frederik Wuytack. Het duo won zo het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden in Gesves. De top vijf werd afgewerkt door Sofia Westborg (Nobbel S) en Pascale Haep (Happy Melody de la Defliere, v. Button Sitte).

Klik hier voor de resultaten