Philippe Vandoorne en Jelle Sappin houden concurrentie achter zich bij jonge paarden

Philippe Vandoorne en Jelle Sappin houden concurrentie achter zich bij jonge paarden
Gelijk met de aftrap van het West-Vlaamse regionale seizoen kwamen de jonge paarden voor het eerst aan de start op een outdoor arena. Bij de zevenjarigen wisten 16 combinaties zich te kwalificeren voor de barrage, de helft hield ook het hout tijdens het verkort parcours in de lepels. Philippe Vandoorne snelde naar de winst met zijn eigen Zangersheide-ruin C-Dm Intergalactic Lover Z (v. Canabis Z). Het duo klokte foutloos af in 31,40 seconden.

Het duo bleef voor op Mathieu Boudeaud'hui met Toronot Z. De combinatie stopte de timer op 32,75 seconden. Het duo haalde ook in de 1.20m het podium. Jasper Rooms vervolledigde het podium met onder het zadel Lansing Vd Watertoren (v. Atlantic).

Net buiten het podium volgden Equteam-ruiter, Randy Sherman met Cest la Vie Velvety en Tom Verduyn op de rug van Crystal de Lau.

Jelle Sappin schreef de overwinning bij de zesjarigen op zijn naam. Samen met Monalisa Van de Rizoi (v. Van Gogh) bleef Sapping voor op Oost-Vlaming, Kristof Van Vynckt met Mayla Da Vida. Enkel deze twee duo's hielden de chrono onder de 30 seconden. Tom Camerlijnck werkte het podium af met Miss Quality.

In het zadel van Mister X strandde Camerlijnck eveneens op de vijfde plaats. Willem Verbraekel vervolledigde de top vijf met Facebook Vd Koebos Z op de vierde stek.

Klik hier voor de resultaten