Francois Mathy Jr. in abnormale vorm bij de Costa Del Sol Tour

Francois Mathy Jr. in abnormale vorm bij de Costa Del Sol Tour
Het vergaat de Belgen goed aan de Costa Del Sol. Vooral Francois Mathy Jr. kan te spreken zijn over zijn prestaties deze week, want de ruiter won net voor tweede dag op rij de 145m ranking rubriek in Mijas. En hij werd ook nog één zevende.

In de rubriek op tijd was het podium flink aan elkaar gewaagd Er zat slechts een kleine vier tienden van een seconden tussen winnaar Mathy Jr. en de nummer drie Bruce Goodin. Toch was het echt de sympathieke Belgische ruiter die uiteindelijk aan het langste end trok met zijn Falco van de Clehoeve (v. Quickfleur de Koeks).

Het duo sprong in 70.41 seconden naar de eindzege. En zag hoe Robert Smith met Cimano E (v. Unaniem) gevaarlijk dichtbij kwamen met hun rit in 70.76 seconden. De Brit zelf moest ook nog even flink zwegen toen hij de Nieuw-Zeelander Goodin zag naderen. Maar die was nét één hondersten langzamer met zijn Chacco Bue nakomeling Chargrannus.

Viktor Daem was ook weer in goede doen. Hij sloot met Quinoa Des Riolettes (v. Calvaro Z) de top vijf af in deze rubriek. In 73.24 seconden bleef de stalruiter van Thijssen de Duitser Benjamin Wulschner voor.

Met Mathy Jr.  zij tweede troef Uno de La Rogue (v. Numero Uno) werd de ruiter tweede na een foutloze rit van 76.70 seconden. Thibault Philippaerts zat ook in de prijzen, hij werd met Isoline van Dorperheide (v. Winningmood) tiende.

Thibault zijn Broer Anthony Philippaerts gooide hoge ogen in de 1.30 Premium Tour vandaag. Daar eindigde de jonge ruiter als derde met Cerlano Von Hof CH. Winst in de rubriek ging naar de Brit Lauren Edwards en Carnaval Cocktail (v. Kannan). Die bleef in 55.84 seconden Wulschner en Cometo voor.

Bij de 6-jarge springpaarden rubriek zagen we Cassandre Malherbe weer terug op het podium met Fee van het Cauterhof (v. Bamako de Muze). In 33.76 seconden snelde de amazone naar de tweede plaats achter de Brit Graham Babes. Babes die al eerder een rubriek op naam schreef deze week met Glencoe was wederom de beste in 32.56 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.