Seppe Wouters domineert in Animo Cup Sentower Park

Seppe Wouters domineert in Animo Cup Sentower Park
Seppe Wouters kon afgelopen weekend Kergerona van Beek (v. Fantomas) tweemaal naar de winst rijden in de Animo cup georganiseerd in het Sentower Park. 

Op donderdag 15 december stond de Grote Prijs over 1.40m gepland. Daar boekte Wouters zijn eerste overwinning met de zevenjarige merrie. Met anderhalve seconde verschil verwees hij landgenoot Nick Verlies naar twee met Bajrang (v. Cador). India Bussey stak een stukje voor een volledig Belgisch podium. De Britse plaatste zichzelf op drie in het zadel van Bambou de L'Yserand (v. Diamant de Semilly). Plaats vier en vijf bleven dan wel weer in eigen land en waren voor Nicolas Dehertoghe op Excellium van het Palmenhof (v. Kashmir) en Bruno Vermeire op Mini Cooper.

Voorafgaand warmde Wouters zijn Kergerona van Beek alvast op in de 1.30m-rubriek. Ook daar was het duo succesvol en mocht zich op het hoogste schavot plaatsen. Thomas Mertens was goed voor twee met Cadeau de Bo Z (v. Connor). Opnieuw een Britse combinatie op drie met Olivia Poole en Kegetricia Van Beek (v. Fantomas de Muze). Kyle Cuypers viel net buiten het podium op vier met Quador van 't Buxushof (v. Elvis ter Putte). De top vijf werd besloten door Manon Hees op Karizona (v. F-ONE Usa). 

De hoofdrubriek van vrijdag over 1.35m werd gewonnen door Nico Baerts. Met nog geen halve seconde voorsprong zette hij Casillias Z (v. Crowntano) af op één. Het zilver ging mee naar Nederland met Sandra Klaessen en Donna Kitona L (v. Landino). Frank Deckers hield het brons in eigen land met Justin E (v. Namelus R). Wouters greep in deze rubriek net buiten de top drie en werd vierde op Achtung Asborne Z (v. Arezzo VDL). Patrick Jonkmans mocht de top vijf afsluiten in het zadel van Ibay vh Langwater (v. Wiensender). 

De 1.25m had de Belgen vooraan met Thomas Mertens als aanvoerder van het klassement met Doraya de Bo Z (v. Dominator 2000 Z). Kim Colaers volgde op twee met C Amulasina r20. Kyle Cuypers zorgde voor een uitzonderlijke prestatie en kwam op een gedeeld derde plaats met... zichzelf. Op Quadro van het Buxushof (v. Elvis ter Putte) finishte hij foutloos in 27,80 en kwam in exact dezelfde tijd over de finish met Mystic Lady van 't Buxushof (v. Toulon). 

De 1.20m op zaterdag had Wesley Carmans op één in het zadel van Quo Vadis van de Brouwershoeve (v. Golden Boy). Jenny Pauquet werd tweede met Declic De Fond De Ville Z (v. Dominator 2000 Z) gevolgd door Sam Serwy en Cool Jeane Z. Diezelfde rubriek werd op zondag gedomineerd door Kyle Cuypers die maar liefst drie plaatsen in de top vijf opeiste. Mystic Lady van 't Buxushof was goed voor het goud terwijl Quador van 't Buxushof brons binnenbracht. Qualite de Toulon van 't Buxushof (v. Toulon) viel net buiten de prijzen op vier. Jef Janssen vulde de tweede plaats in met Jezuiet van de Kwade Heyde (v. Cavaggio vd Holstenhoeve). 

Alle resultaten