Z-winst voor Martijn Tormans bij LRV Antwerpen

Z-winst voor Martijn Tormans bij LRV Antwerpen

In de Antwerpse tak van de LRV kwam de hoofdwinst in Lille afgelopen weekend op naam van Martijn Tormans. De ruiter uit LRV Schoonbroek was de sterkste in de rubriek over 1.30m in het zadel van La Luna van 't Roosakker (v. Echo van 't Spieveld). De indoor met focus op de klasse Zwaar had nog de klasse Midden als neventak. 

Klasse Zwaar

Slechts vier combinaties slaagden erin om twee omlopen én een barrage zonder fouten te doorstaan. Daarbij stuurde Martijn Tormans de elfjarige merrie naar de overwinning. Met drie seconden verschil kwam Kristof Van Laer op de tweede plaats met La Vita de L'Art (v. Erco van 't Roosakker). Hij bleef op zijn beurt dan weer vier seconden voor op Leonie Aertsen die op Jeunesse S (v. Canturano) de derde plaats bezette. Laatste foutloze combinatie doorheen de ganse reeks was Anne Pillot in het zadel van Cylou Z (v. Candillo Z). 

Klasse Midden

Op de indoor waar de klasse over 1.30m in de kijker stond werden de hindernissen ook nog op 1.20m gezet. Deze reeks kwam na een spannende barrage op naam van Rik Heylen en Jariska (v. Vittorio). Merel Braspenning volgde op twee in het zadel van Pomme-Lynn van het Eikenhof (v. Carlow van de Helle) maar werd op de hielen gezeten door Jeroen Verschueren. Op Nabucco JK (v. Cambio) moest hij met slechts vier honderdsten verschil voorrang verlenen aan de amazone uit LRV Wortel. Filip Laenen hield Pascha (v. Balpar de Trebox Z) foutloos en was goed voor de vierde plaats voor Jeroen Geerts op Quintoucha VD (v. Casilass van de Helle). 

Volledige uitslag