Robin Vermeir sluit de CHIO Youth Spring Tour van Zuidwolde af met een vijfde plaats in de Small Tour voor Pony's

Robin Vermeir sluit de CHIO Youth Spring Tour van Zuidwolde af met een vijfde plaats in de Small Tour voor Pony's

De CHIO Youth Spring Tour van Zuidwolde zit er intussen volledig op. De laatste proef werd de Grand Prix voor young riders maar daarvoor kwamen de ponyruiters nog een laatste keer in actie in de 1m20 Small Tour rechtstreeks op tijd. We kregen acht foutloze combinaties en daarvan was de Britse Izabella Rogers de aller snelste. Robin Vermeir leverde de beste Belgische prestatie met een mooie vijfde plaats. 

Izabella Rogers en Uncanny (v. Iowa) konden de proef winnen in een tijd van 22,95 seconden. Haar landgenote Noora Von Bühlow nam de rest van het podium voor haar rekening. Met Delflip (v. Flipper d'Elle) sprong ze naar de tweede plaats, met Capability Brown was er een derde plaats. Siebe Leemans en Orchid's Lonette (v. Kanshebber) sprongen voor Nederland naar de derde plaats.

Robin Vermeir hield de Belgische eer hoog. Met de BWP-merrie Ottawa v/h Verbrandgoed (v. Cadet) bleef ze mooi foutloos in een tijd van 25,06 seconden, goed voor de vijfde plaats. Laure Tijskens kon zich met de BWP-hengst Passion Van De Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve) nog op de negende plaats klasseren. 


Klik hier voor de volledige uitslag.