Vincent Lambrecht snelt naar de overwinning in de 2* Grote Prijs van Lier

Vincent Lambrecht snelt naar de overwinning in de 2* Grote Prijs van Lier

In het Azelhof te Lier vond zojuist de ontknoping van de week plaats: de 2* Grote Prijs over een hoogte van 1m45. De parcoursbouwer had een pittig en uitdagend parcours neergezet dat slechts zes deelnemers foutloos konden afleggen. We kregen een spannende barrage waarin het oude gezegde "de laatsten zullen de eersten zijn" ook vandaag weer klopte. Vincent Lambrechts reed als laatste deelnemer iedereen naar huis! 

De tijd stond reeds enorm scherp, daar had Jeroen Appelen al voor gezorgd. Samen met Catwalk Harry (v. Verdi TN) kwam Vincent Lambrecht als laatste aan de start en hij wist wat hem te doen stond. Hij reed meteen aanvallend richting de eerste hindernis en hij hield het ritme hoog gedurende de hele barrage. Uiteindelijk vlogen ze door de finish in 37,16 seconden en dat was nipt sneller dan de tijd van Appelen. Zo schreef Vincent Lambrecht deze 2* Grote Prijs op zijn naam. 


Jeroen Appelen zat er wel gruwelijk dichtbij. Gisteren won hij samen met Lunatique de Kwakenbeek (v. Cicero Z van Paemel) al de rankingproef en ook vandaag waren ze in topvorm. Als eerste starters van de barrage hadden ze de snelle tijd van 37,57 seconden neergezet. Dat bleek uiteindelijk net niet genoeg voor de overwinning maar wel ruimschoots genoeg voor de tweede plaats. 

Ook Christophe Vanderhasselt en Arthuro de Sarlar Z (v. Breemeersen Adorado) deden een poging naar het goud. Uiteindelijk werd het een derde plaats voor hen. Kevin Jochems en Casillas van de Helle (v. Casall) sprongen voor Nederland naar de vierde plaats. Frederick Troschke vervolledigde met Camelot 143 (v. Cabachon) de top vijf. 

Lien van Ende (Curiosity) en Katja Haep (Chupalina 2) konden zich ook nog klasseren. Zij bleven van het hout af maar wisten niet binnen de toegestane tijd te blijven. Voor Hendrik Denutte (Hector) was er nog een elfde plaats na vier strafpunten in het basisparcours. 


CSI1* - 1m10

Gelijktijdig met de GP werd er nog een 1m10-rubriek verreden. Daarin kregen we een Franse overwinning dankzij Charlotte Strypsteen en de BWP-merrie Quintana van Dorperheide (v. H&M Chilli Willi) in een tijd van 31,01 seconden. Ian Boons was hier de beste Belg. Samen met Dublin vd Withoeve Z (v. Sea Coast Don't Touch Tiji) sprong hij naar de tweede plaats in 32,25 seconden. Noeh Orak vervolledigde met Governor DK Z (v. Glasgow vh Merelsnest) de top drie. Hun tijd had goed geweest voor de tweede plaats maar een foutje deed hen zakken in het klassement. 



Klik hier voor alle uitslagen.